3 tips om je gazon weer groen te krijgen

gazon

Als je graag buiten in je tuin zit, wilt je dat je gazon er altijd weelderig en groen bij ligt. Maar soms werkt het weer niet mee en zit je met droge, bruine, gele of kale plekken in het gras. Als dat bekend in de oren klinkt, zijn dit de beste tips om het hele jaar door een perfect groen gazon te krijgen.

Tip 1: Geef voeding aan je gazon !

Voeding is het levensbloed van je gazon. Als je je gras niet goed voedt, zal het afsterven. Helaas zijn niet alle meststoffen gelijk en kan het gebruik van de verkeerde soort allerlei problemen veroorzaken. Daarom is het kiezen van de juiste meststof essentieel voor een gezonde verzorging van je grasmat. Er zijn verschillende factoren die je moet overwegen voordat je gazonmest wilt kopen. 

Tip 2: Minimaal 1x per jaar doorzaaien

De volgende tip is doorzaaien. Misschien vraag je jezelf af, wat is nu doorzaaien? Simpel. Doorzaaien is het zaaien van graszaad op je bestaande gazon. Vaak verliest je grasveld kracht waardoor er een gedeelte van de grasplanten zal uitsterven en je gazon er dunner uit gaat komen te zien dan het jaar ervoor. 

Door extra graszaad in je bestaande gazon in te zaaien, zorgt je voor meer dekking, voorkomt dat onkruid je grasmat overwoekert en bevordert je een dichtere wortelgroei. De lente is een ideale tijd om door te zaaien, omdat de bodemtemperatuur dan is gestegen en de omstandigheden optimaal zijn voor ontkieming. Bij MOOWY verkopen ze diverse soorten graszaden die geschikt zijn voor het doorzaaien van het gras. 

Tip 3: Gras maaien op de juiste hoogte

Maaien op de juiste hoogte betekent dat je je gazon op een zodanige hoogte maait dat het dicht, vol en gezond groeit. Wanneer je te hoog maait, valt er meer zonlicht op je gazon en dat veroorzaakt meer stress bij de plant. Als je te laag maait, krijgen de wortels niet genoeg zuurstof. Overwoekerd gras kan bovendien ongelijkmatig worden, waardoor onkruid kan groeien omdat het niets meer heeft om mee te concurreren. Maai je gazon altijd wanneer het de aanbevolen hoogte heeft bereikt. Afhankelijk van het type gras is dit meestal 2 tot 5 cm of hoger. Nog een tip: vermijd nat gras bij het maaien.

Kortom: Hét geheim van een mooie donkergroene grasmat? Goed onderhoud.

lees ook: waarom houden vrouwen zo van wijn ?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)