2 lessen uit een gelukkig huwelijk

gelukkig huwelijk

ook in een gelukkig huwelijk valt nog veel te leren: lees mee

Het is de dag ervoor…morgen gaan we heerlijk wandelen: twee dagen lang we slaan 40 km van onze Lange Afstand Wandeling af! Floris de Vijfde: here we come! Wanneer wij lange wandelingen maken dan nemen we altijd mueslibollen met geitenkaas mee. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat het hoort, gewoon onder het vertrouwde motto “zo doen we het altijd”

Goed, het is de avond ervoor en het is 19.00 uur. “Jij hebt nog geen boodschappen gedaan”, zeg ik verschrikt tegen manlief. Hij lacht opgewekt: ”doe ik morgenochtend even” Ik ben er niet zo blij mee. Stiekem had ik om 8 uur weg gewild. Maar hij kijkt zo blij…

De volgende ochtend zijn we al om kwart voor acht klaar…”Tja”, zeg ik voorzichtig “ik was gisteren al niet zo blij met je plan vandaag de spullen te gaan halen. Waarom was dat eigenlijk?”
“Ik dacht, jij wil vast lekkere verse mueslibollen”, zegt de schat. “Vraag dat dan even…”, zucht ik. “Neem het niet zomaar aan.”

“Tja”, antwoord manlief “maar ik vroeg nog zal ik het nu even doen? Had dan ja gezegd ” Je leek zo blij met je plan…” zeg ik. “Maar wat had je zelf het liefste gedaan?” Drie keer raden wat het antwoord was…de lieverd had het liefst gisteren boodschappen gedaan.


Les 1 uit een gelukkig huwelijk:


zeg gewoon wat je denkt en neem niet aan dat je het wel weet. Ook niet na 30 jaar huwelijk..

En dan…


En dan trekken we een brood uit de vriezer, ik smeer en hij schaaft kaas, ik snij plakjes tomaat en hij stopt de boterhammen in zakjes. Om vijf over acht fietsen we de straat uit.

Les 2 uit een gelukkig huwelijk :

Trek je helemaal nooit iets aan van “zo doen we het altijd” De bammetjes eten we onderweg op naast een wei vol lammetjes. Ze smaken heerlijk. De lammetjes keken jaloers toe.

lees ook eens iets over trouwen en liefde of….buigen of breken

like Like
Like
1
12 antwoorden
 1. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Mooi om te lezen. Mijn man en ik zijn ruim 6 jaar samen. Zonder communicatie zou onze relatie zeker een stuk moeizamer gaan. Zo belangrijk!

  Beantwoorden
 2. Mirjam Hart
  Mirjam Hart zegt:

  Wat een mooie anekdote. En zo waar…! Ik zal het proberen te onthouden. Ik ben nog maar 8 jaar samen met mijn vriend en we hebben op het gebied van communicatie nog behoorlijk wat te leren hoor.

  Beantwoorden
 3. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Leuk geschreven en zo waar. les 1 geld niet alleen voor een goed huwelijk maar voor eigenlijk elke relatie. Mensen vullen te vaak in wat andere denken

  Beantwoorden
 4. Deborah
  Deborah zegt:

  haha ja na zo’n lange tijd denk je elkaar wel te kennen. Communicatie is zo belangrijk. Ook na 30 jaar samen zijn. Misschien wel juist na 30 jaar samenzijn :)

  Beantwoorden
 5. Farah
  Farah zegt:

  Ik vind jouw schrijfwijze altijd zo ontzettend leuk B-) maar idd ik zeg altijd communicatie is het aller aller belangrijkste en soms de minder leuke kanten van elkaar accepteren en vooral focussen op de leuke kanten :heart:

  Beantwoorden
 6. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh
  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh zegt:

  30 jaar huwelijk, wat prachtig! Wij zijn dit jaar 10 jaar samen. Onze belangrijkste les is om elkaar vooral vrij te laten. Er is niets mooier dan om elkaar toe te juichen in de dromen die de ander wil realiseren. ❤️

  Beantwoorden
 7. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Communicatie is alles. Il ben nu 18 jaa4 getrouwd. Maar als de communicatie niet goed is gaat er veel mis. Dat betekent niet dat het altijd goed gaat :rose:

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)