een nieuwe liefde

Liefde, daar zijn we het allemaal wel over eens, is enorm belangrijk in ons leven. Boeken, films, liedjes, tv-programma’s maken ons dat ook keer op keer duidelijk. Gek dan eigenlijk, dat het juist in de liefde zo vaak fout gaat. Ongeveer 34 % van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding en naar hoeveel niet getrouwden er uit elkaar gaan, daar kunnen we alleen maar naar raden. Als ik zo eens in mijn omgeving rondkijk, denk ik: ”best wel een boel”.

Wanneer de storm is gaan liggen, de wonden zijn geheeld, gaat – bijna iedereen – op zoek naar een nieuwe liefde. Heel voorzichtig je voelhoorns uitsteken, je wil niet opnieuw gekwetst worden.
En dan lijkt een datingsite een uitkomst. Jij kan gratis, veilig en redelijk anoniem eens kijken wat er zoal op de relatiemarkt rondloopt.

Waarom een dating app niet werkt

En dat is reuze riskant. En wel om twee redenen.
Niets op internet is gratis: we hebben allemaal gemerkt hoe dat leuke gezellige Facebook langzamerhand vol sloop met reclame, betaalfuncties en premiumversies. Insta en twitter zijn niet beter. Waarom denk je dan dat de dating app er uitsluitend voor jouw nieuwe liefde is?

Niks is namelijk minder waar; datingsites zijn er om geld te verdienen. Hoe langer jij swipet en niks vindt, hoe beter het is. Dat is hun verdienmodel op die manier verdienen ze een vermogen aan jouw zoektocht. Overdrijf ik? Vorig jaar noteerde de Match Group (eigenaar van Tinder, Hinge en OKCupid) een omzet ven 3, 2 miljard…

De tweede reden waarom Tinderen etc. niet zonder risico is, is dat er een reëel gevaar bestaat dat je een stevige swipe verslaving oploopt. Even lekker swipen en als je op de klok kijkt is er weer een uur voorbij. Allemaal potentiële kandidaten beoordeeld en afgehandeld, maar geen enkele stap in de richting van een echte relatie gezet – en daar was je toch naar op zoek?

Wat werkt wel?

Als het gaat om een nieuwe liefde, moet je misschien een ouderwets klein beetje geduld hebben…En eens ouderwetse middelen in zetten.  Ga iets doen wat je leuk vindt, dan ontmoet je op zijn minst al mensen die dezelfde belangstelling hebben. Of doe iets geks als trashdating of geef je op voor een pub quiz.

Maak gebruik van je good old fashioned familie en vrienden netwerk, al eeuwenlang een betrouwbare en veel gebruikte methode. Oké, iedereen geniet natuurlijk mee van de dating avonturen, maar hoe erg is dat. Je vrienden en familie kennen je en houden van je en geven vast en zeker de feedback die jij nodig hebt.

En wat je natuurlijk ook kan doen, is gebruik maken van een degelijk relatiebemiddelingsbureau, dat speciaal voor jou aan de slag gaat. Ja, dat kost ook geld. Maar dat is wat ik eerlijk geld noem. Je maakt met een relatiebureau een duidelijke afspraak: dit is wat je betaalt en dat is wat je krijgt.
Dat is iets heel anders dan een app, die alleen maar wil dat je einde- en doelloos swipet…

Succes!