Waarom een monochrome badkamer een geweldig idee is

,

De monochrome badkamer is een trend die steeds populairder wordt. Je ziet de stijl regelmatig voorbijkomen in woonbladen, tv-programma’s en op allerlei interieurblogs. En dat is niet voor niets! Er zijn veel redenen waarom een monochrome badkamer zo’n geweldig idee is. In dit artikel lees je meer over de uitstraling en voordelen van deze badkamerstijl.

Wat is een monochrome badkamer precies?

Het is natuurlijk handig om eerst te weten wat een monochrome badkamer precies inhoudt. Simpel gezegd wordt er bij deze badkamerstijl één hoofdkleur gekozen. Deze kleur wordt toegepast op de basis van de badkamer (denk aan de vloer en wanden) en ook op een aantal meubels of accessoires. De kleur speelt dus een duidelijke hoofdrol. Voor een stoer resultaat kies je een grijstint, voor een warme sfeer is een beigetint een mooie keuze en voor een frisse badkamer is wit een perfecte basic. Ben jij niet bang om op te vallen met je interieur? Dan kun je ook een monochrome badkamer creëren met andere kleuren zoals blauw of groen. Kijk eens naar de badkamers van Baden+ om direct meer inspiratie op te doen.

1. Rustgevend geheel

Een hele goede reden om te kiezen voor een monochrome badkamer, is omdat het direct een rustgevend geheel vormt. De vloer, wanden en meubels sluiten naadloos op elkaar aan. Dezelfde kleur komt op verschillende manieren terug en creëert harmonie in de ruimte. Dat zijn fijne kenmerken voor een badkamer waar je optimaal wil kunnen ontspannen.

2. Ruimtelijk effect

De badkamer oogt een stuk groter wanneer je gebruik maakt van één duidelijke hoofdkleur. De monochrome trend is dus perfect voor een kleine badkamer. Je versterkt het ruimtelijke effect door te kiezen voor een lichte en neutrale tint. Denk aan lichtgrijs, beige, greige (een mix van grijs en beige) of wit.

3. Geschikt voor iedere stijl

Bij een monochrome badkamer denk je waarschijnlijk snel aan een hele moderne en minimalistische stijl. Toch is deze trend geschikt voor allerlei interieurstijlen! Als je dol bent op een industriële sfeer gebruik je veel grijze elementen met een betonlook. Hou je juist van retro en uitdagend? Steek de badkamer dan helemaal in een donkergroen jasje.

4. Tijdloos resultaat

Wanneer je toch kiest voor de ingetogen kleuren, geniet je van een tijdloos resultaat. Een witte of grijze monochrome badkamer zal niet snel uit de mode raken. Ook jaren later is de uitstraling nog erg stijlvol. Bovendien kun je een badkamer met veel neutrale kleuren gemakkelijk een andere twist geven met kleurrijke accessoires.

like Like