Voordelig op vakantie! door Tineke van den Tillaart

voordelig op vakantie

Voordelig op vakantie ? Leuker en makkelijker dan je denkt.

  • [*]

Bereken wat je deze zomer aan uitstapjes en/of vakantie uit wilt geven. Komen er binnenkort nog andere grote uitgaven aan? Bepaal op basis van deze gegevens hoeveel je tijdens de vakantie maximaal uit mag geven en zorg ervoor dat er nog iets op de spaarrekening blijft staan, omdat je vaak toch meer uitgeeft dan gepland.

  • [*]

Heb je weinig te besteden, dan kan de je op ideeën brengen. In deze gids heeft de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA veel betaalbare vakantiemogelijkheden bijeengebracht. Aan bod komen: Vakanties met en zonder kinderen, kinderkampen en jongerenvakanties, vakantie met voorzieningen voor gehandicapten en woningruil/oppas. Via ‘wwweetjes’ kun je veel informatie vinden. Helaas is de werkgroep per 1 juni 2014 opgeheven. Wanneer de website uit de lucht gaat kun je via vakantiegids2014 de gids met heel veel informatie en links naar websites nog steeds bekijken.

  • [*]

Veel gemeenten organiseren betaalbare activiteiten voor schoolkinderen zoals spelweken of sportinstuiven. Vraag ernaar bij de gemeente of houd de informatie in de gratis huis- aan huisbladen (of op de website van de gemeente) in de gaten.

  • [*]

Een goedkope manier van vakantie vieren is het ruilen van huis! Op onder meer en huizenruil  kun je hier meer informatie over vinden.

  • [*]

Ben je avontuurlijk ingesteld dan is couchsurfing misschien wel wat voor je. Op bijvoorbeeld https://reizen-en-recreatie.infonu.nl/diversen/62627-wat-is-couchsurfen-en-hoe-doe-je-dat-veilig.html kun je hier meer informatie over vinden. Je kunt ook werken in het buitenland om de kosten te dekken.

  • [*]

Goedkope vliegtickets kun je het beste boeken wanneer de nieuwe dienstregeling bekend is (in januari en juli) Of net voor de vertrekdatum kijken welke reisorganisaties nog tickets aanbieden. Deze lastminute boekingen kunnen veel korting opleveren.

  • [*]

Op internet zijn veel veilingsites waar je kunt bieden op uitjes of vakanties. Let hierbij goed op de voorwaarden en wat er precies bij zit. En voor welke datum de aanbieding verzilverd moet worden. Vergelijk de prijzen voor de aankoop met de reguliere prijzen voor deze uitjes of vakanties. Dan pas kun je berekenen hoeveel korting je ontvangt. De bekendste is www.vakantieveilingen.nl

  • [*]

Wil je op een sportieve manier vakantievieren, dan kun je Nederland op de fiets verkennen en elke dag ergens anders overnachten. Voor een klein bedrag per jaar kun je donateur worden van de Stichting Vrienden op de Fiets. En ontvang je een gids met overnachtingsadressen bij particulieren. Meer informatie kun je vinden op www.vriendenopdefiets.nl

  • [*]

Over het algemeen ben je goedkoper uit als je via internet een reis boekt of kaartjes koopt voor een pretpark of een evenement.

  • [*]

Sluit je een reisverzekering af, let er dan op dat je niet dubbel- of oververzekerd bent. Verschillende ziektekostenverzekeringen dekken ook de kosten die je in het buitenland maakt. En wie geen dure spullen meeneemt heeft aan een lage dekking vaak voldoende.

Deze tips zijn een kleine selectie uit de vele mogelijkheden om op een voordelige manier vakantie te vieren.

Hebben de tips je geholpen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken?

Wil jij tips om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, kijk dan op www.budgetcoachnieuwegein.nl

Tineke van den Tillaart
BudgetCoachNieuwegein

lees ook : Gratis uitstapjes! door Tineke van den Tillaart

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)