Uniek vakantie vieren op Sumatra of Bali

De meesten van ons zoeken steeds weer naar nieuwe vakantiebestemmingen. Natuurlijk: er is helemaal niets mis met jaarlijks naar Frankrijk en Spanje gaan. Of naar Italië of Griekenland natuurlijk. Lekker vertrouwd ook. Maar veel mensen willen nieuwe omgevingen ontdekken, nieuwe herinneringen maken en vooral ook avontuur zoeken. Hoort u bij die groep? Dan is zowel een rondreis Sumatra als Bali een echte aanrader.

Sumatra of Bali: een onvergetelijke reis

Want Bali en (wellicht iets minder bekend) Sumatra hebben in veel opzichten veel te bieden. Alleen al de natuur geeft zoveel onvergetelijke ervaringen en indrukken. Maar er is veel meer dan dat.

De cultuur

Niet voor niets trekt Azië steeds meer mensen aan. Niet alleen de wijzen komen uit het oosten, maar ook belangrijke levenswijsheden en –inzichten. Liefhebbers van tempels komen helemaal aan hun trekken op Bali. En bijvoorbeeld Kuta en hoofdstad Denpasar laten u die Balinese cultuur helemaal opsnuiven. Even op adem komen? Dan biedt dit mooie eiland werkelijk prachtige, witte stranden en 100% helder water.

Sumatra trekt bezoekers aan vanwege bijvoorbeeld de Minangkabau- en de Batakcultuur. Er worden regelmatig dansvoorstellingen opgevoerd: u weet niet wat u ziet. Een stukje cultuur proeft u letterlijk bij de mensen thuis: een bijzondere excursie inclusief kookcursus.

De natuur

Maar we kunnen inderdaad niet om die schitterende natuur heen. Sumatra is bijvoorbeeld bekend van zijn groene Toba meer en een nog ongerepte jungle. In het Toba meer ligt een eiland met een ongekende vruchtbaarheid, wat een prachtige flora oplevert. U komt hier tijd tekort om mooie plaatjes te schieten. Ook de nationale parken zijn absoluut de moeite waard.

Veel mensen kiezen voor een rondreis Bali met een combinatie van cultuur, natuur en uiteraard ontspanning. Want dat laatste heeft u zeker nodig om al die bijzondere indrukken te verwerken.

De mensen

In deze prachtige omgeving ontmoet je bijzonder vriendelijke mensen. Men is oprecht geïnteresseerd in u als westerling. Ze zijn rustig van aard en houden niet van poeha. Respect voor de ander staat hoog in hun vaandel.

Een rondreis voor elk budget

U begrijpt dat een rondreis over een van deze prachtige eilanden wat duurder is dan de gemiddelde Europese zonvakantie. Dat verschil zit onder andere in de prijs van een vliegticket. Maar een rondreis als deze is dan ook in geen enkel opzicht te vergelijken met zo’n strandvakantie. Veel mensen sparen er ook een paar jaar voor. De meeste rondreizen zijn vanaf zo’n twee weken. Korter is niet aan te raden: profiteer er gewoon van als u eenmaal in de gelegenheid bent om Bali of Sumatra met eigen ogen te bewonderen. Is uw budget ruimer? Er zijn ook rondreizen van bijvoorbeeld drie weken of dertig dagen.

Een vakantie om heel lang op te teren

Na veel vakanties gaat u al snel weer over tot de orde van de dag. Natuurlijk heeft u genoten, dat zeker. Maar een rondreis op Bali of Sumatra levert unieke en onvergetelijke herinneringen, die u nog vaak zult herbeleven en delen met de mensen om u heen.
 

like Like