Rollatorkampioenschappen en roddelkransjes

sociaal gebeuren

Ik kan uren doelloos door winkels dwalen, langs kledingrekken snuffelen, schoenen passen, meubels uitproberen en me verlekkeren aan snuisterijen. Dat noem ik winkelen. Zelfs als ik niks koop kan ik het een geslaagde middag vinden. Met boodschappen doen is dat heel anders. Boodschappen doen is werken, hard werken soms, zoals ik in mijn vorige column al schreef.

Efficiënt

Boodschappen doen, moet zo efficiënt mogelijk en daar wil ik dus niet bij gestoord worden. Ik parkeer mijn karretje aan de kant en laad alles in uit die gang wat ik nodig heb. Op mijn lijstje schrap ik door wat ik al heb, dan kan ik sneller zien wat ik allemaal nog nodig heb. Als ik alles uit de betreffende gang heb neem ik mijn karretje mee naar de volgende gang, net zo lang tot ik de diepvries binnen heb en naar de kassa kan.

Rollatorkampioenschappen

Niet iedereen hanteert dezelfde strategie als ik. Je hebt van die mensen, die hun karretje de hele tijd angstvallig bij zich houden en het zelfs met een hand angstvallig vasthouden terwijl ze moeizaam reiken naar het product in het schap dat ze menen nodig te hebben. Dat ze daarbij een heel schap blokkeren interesseert ze helemaal niks. Ik denk dan bij mezelf en soms mompel ik het zachtjes: die zijn aan het oefenen voor de rollatorkampioenschappen!

Sociaal gebeuren

Als ze met hun hun winkelwagentjes door de hele winkel karren, mopper ik bij mezelf: “hallo, ik ben aan het boodschappen doen, niet aan het winkelen”. Ik wil natuurlijk hardop uitroepen dat ik hier uit pure noodzaak kom en niet voor mijn lol, maar dat doe ik natuurlijk niet, ik blijf wel een dame.

Sommige mensen maken van boodschappen doen echt een sociaal gebeuren. Soms staan ze volkomen relaxed een pad te blokkeren, omdat ze iemand zijn tegen gekomen die ze al uren niet meer hadden gezien en waarmee ze dus minstens een kwartier moeten bijkletsen. Misschien benijd ik ze wel. Ik kom ook weleens bekenden tegen; verder dan een plichtmatige groet komt het meestal niet. Ik moet tenslotte zo efficiënt mogelijk mijn proviand vergaren.

Koffiecorner

Sommige supermarkten hebben daar handig op in gespeeld met een koffiecorner met gratis koffie en soms zelfs een koekje erbij. Ik houd daarvan, die koffiecorners. Niet dat ik daar ooit gebruik van maak, maar zo zijn de roddelkransjes  netjes aan de kant en hoeven ze mij niet voor de voeten te lopen. Opgeruimd staat netjes. Ballenbak voor de kinderen, koffiecorner voor de roddeltantes nou nog een kroeg voor de verdwaalde mannen en mij hoor je niet meer klagen.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)