Je bent nu afgemeld, zegt mijn laptop

afgemeld

Ik kijk naar mijn scherm: alle stappen goed doorlopen en nu staat er: u bent afgemeld.

Ken je het? Dat moment dat je denkt: getverdegetver, ik kan mijn normale mail niet meer vinden door al die verd* nieuwsbrieven. 

Het vergaat jullie ongetwijfeld net zoals het mij vergaat. Je komt op een site omdat je iets wil weten. Daar bieden ze je – voor je nog maar met je ogen geknipperd hebt – een nieuwsbrief aan. Knipper nu even met je ogen alsjeblieft. Ja! Klaar. Nou zo snel komen ze met hun nieuwsbrief aan. 

Je kan ook weigeren… 

Ga me nu niet vertellen dat die overkill aan nieuwsbrieven, gewoon mijn eigen schuld is. Dat er onder elke pop-up met nieuwsbrief een knop zit om ja of om nee te zeggen. Wanneer je direct nee zegt, hoef je je later ook niet af te melden, natuurlijk. En dat ik er duszelf persoonlijk voor kies, om ja te zeggen. 

Waarom zeg ik ja? 

En ik zeg dus altijd ja… En dat is niet eens omdat ze me een cadeautje beloven. Mijn moeder heeft me vroeger heel goed geleerd, dat je nooit met mannen mee mag gaan die je een cadeautje beloven. Ik kan het niet meer navragen, maar ik denk dat ze ook wel zou zeggen dat een vreemde nieuwsbrief die je cadeautjes belooft, ook niet te vertrouwen is. 
Maar ik zeg toch ja. Ik ben namelijk een weekdier. 

Ik weet dat er achter de vraag en het cadeautje van de nieuwsbrief mensen zitten die een bedrijf runnen. Bedrijven hebben klanten nodig. Met een nieuwsbrief kan je klanten binnenhalen… 

Ik begrijp het  

En dat je klanten wil binnenhalen, dat begrijp ik helemaal. Zonder klanten geen omzet, zonder omzet kan je je brood wel bij de gemeentereiniging gaan verdienen. Niet dat dat geen eervol werk is, maar dat was je passie niet. Anders was je dat direct wel gaan doen. 
En omdat ik het streven en de behoefte aan klanten zo goed snap, zeg ik ja tegen elke nieuwsbrief… 

 U bent afgemeld

 Tot ik door de nieuwsbrievenbomen het nieuwsbos niet meer zie. Dan schrijf ik me links en rechts uit. Dat kan, sterker nog, dat moet kunnen van de wet. En wetten hebben we niet voor niks tenslotte. In eerste instantie geeft het een opgelucht gevoel, die veel legere mailbox. 
Maar als ik dan bij nieuwsbrief 20 het berichtje krijg: u bent afgemeld…dan voel ik me toch weer schuldig. 

lees ook eens: waar komt KlaasVaak vandaan

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)