Houd meer tijd over voor je kinderen met een au pair 

,

Aan het eind van een lange werkweek wil je niets liever dan samen met je kinderen en partner op pad. Genieten van al het moois om je heen, naar het bos, de dierentuin of bijvoorbeeld het strand. In de praktijk is het voor veel moeders een té idealistisch beeld, daar je de was nog moet doen, de badkamer schoon moet worden gemaakt, enzovoorts. Gelukkig is er een oplossing voor! Heb je al eens overwogen om een au pair in dienst te nemen? Het kan je veel tijd besparen en is ook voor je kinderen een leuke toevoeging aan het gezin. In dit artikel lees je meer over de rol die een au pair in het gezinsleven kan spelen.

Zo helpt een au pair jou aan meer tijd voor je kinderen

Een au pair komt vaak vanuit het buitenland, enigszins afhankelijk van de organisatie die je hiervoor benadert, en woont bij je in. Zo’n organisatie gaat op basis van je wensen op zoek naar de ideale match. Het is belangrijk dat je er een kamer voor hebt in huis. De au pair zal je kinderen overdag van school halen, biedt ze veel persoonlijke aandacht en helpt je op de momenten dat de kinderen er niet zijn met de huishoudelijke taken. Denk aan het doen van de was, het schoonmaken van de badkamer of slaapkamers van je kinderen, enzovoorts. Het voordeel hiervan is dat je zelf meer tijd hebt om van je kinderen te genieten aan het eind van de dag of in de weekenden. Een dagje bos of strand wordt zo een stuk realistischer voor je gezin!

Tip: online vind je meer informatie over au pairs en de hulp die zij je kunnen bieden binnen het gezin.

Culturele uitwisseling met een buitenlandse au pair

Het leuke aan de keuze voor een internationale au pair is de mogelijkheid om je kinderen wat te leren over andere culturen. Wat voor jouw kinderen heel normaal is, hoeft dat voor de au pair niet te zijn en andersom. Het zijn zaken die je kinderen kunnen helpen in hun ontwikkeling; het verbreedt hun blik. Andersom heb je er ook als ouder wat aan, om meer te leren over andere culturen.

Verschillende bureaus bieden au pairs Nederlandse lessen aan. Zo zal een au pair de taal van je kinderen en jezelf steeds beter beheersen, naarmate ze langer bij je in woont.

like Like