Hoe zorg je optimaal voor je haar?

,
Hoe zorg je optimaal voor je haar

Natuurlijk wil je goed zorgen voor je haar. Zo blijft (of wordt) het sterker, glanzender en stralender. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? Misschien heb je het idee dat je al van alles hebt geprobeerd. Maar dat het toch niet goed lukt om alles eruit te halen. Op zoek naar inspiratie? Die vind je in dit artikel.

Zorg voor je hoofdhuid

Het is belangrijk om niet alleen voor je haar te zorgen, maar ook voor je hoofdhuid. Dat zorgt er namelijk ook weer voor dat je haar mooier wordt. De functie van je hoofdhuid? Voornamelijk het beschermen van je schedel. Maar de staat van je hoofdhuid heeft ook invloed op de looks van je haar. Misschien heb je last van een vette hoofdhuid, wat ook tot vet haar kan leiden. Hoewel het tegenstrijdig klinkt, kun je hier vaak vanaf komen door je haar minder vaak te wassen. Zo gaat je hoofdhuid namelijk de balans in de vochthuishouding herstellen. Je hebt er wat geduld voor nodig, maar uiteindelijk wordt de huid en dus ook je haar minder vet. Er kan juist ook sprake zijn van uitdroging op je hoofdhuid. Dat kan weer zorgen voor irritatie, jeuk en schilfers. Dan is het juist goed om je hoofdhuid en haar meer te hydrateren. Probeer tevens te achterhalen wat de oorzaak kan zijn voor bijvoorbeeld een geïrriteerde hoofdhuid. Zo kunnen zijn (lucht)vervuiling en stress een rol spelen.

Gerichte verzorging

Zoals je hierboven al leest, is het goed om naar jouw persoonlijke situatie te kijken. Iedereen heeft weer ander haar en ook een ander type hoofdhuid. Soms is er gerichte verzorging nodig. Zo is roos een bekend probleem, waarbij er veel velletjes op je huid en in het haar zitten. Dit ontstaat omdat de cellen van je hoofdhuid zich te snel vernieuwen. Soms wel twee keer sneller dan normaal. De structuur van de hoofdhuid verandert, waardoor micro-organismen zich verveelvoudigen. Met de juiste shampoo Dercos Anti-Dandruff DS Normaal tot Vet Haar kalmeer je de hoofdhuid en pak je de roos bij de kern aan. Langzaam maar zeker herstelt dit weer, wat doorgaans enkele dagen tot weken duurt.

Voed je haar

Je hoofdhuid speelt dus een grote rol. Maar wat kun je verder doen om juist voor je haar te zorgen? Een van de belangrijkste tips: voed je haar goed. Je haar kan namelijk al snel uitdrogen. Misschien heb je van nature wat droger haar. Of droogt je haar uit door douchen, zwemmen, föhnen of stijlen. Je voedt je haar door de juiste shampoo en conditioner te gebruiken, met ondersteunende ingrediënten. Breng daarnaast regelmatig een haarmasker aan. Eens per week bijvoorbeeld. Dit kun je een uur tot zelfs een hele nacht laten intrekken, afhankelijk van het type haarmasker. Spoel het vervolgens zorgvuldig uit, om je haar weer als nieuw te laten voelen.

Juiste omgang met je haar

Het voeden van je haar is dus echt een aanrader. Wat ook goed is voor je haar? Masseer regelmatig je hoofdhuid, om de bloedcirculatie te bevorderen. Daarnaast zijn er verschillende dingen die je beter niet kunt doen. Bind je haar bijvoorbeeld niet (te vaak) heel strak vast. Je haar kan beter ademen als je het los draagt, of anders in een lossere knot of staart. Föhn en stijl je haar niet te vaak. Laat het bijvoorbeeld liever drogen aan de lucht, waarna je een verzorgende olie of spray aanbrengt.

Was je haar niet iedere dag

Een afsluitende tip: was je haar niet iedere dag. Dit is namelijk echt niet nodig. Sterker nog, het kan je haar zelfs flink beschadigen. Het verstoort namelijk de vochtbalans. Hoe vaak je het dan wel kunt wassen? Ga uit van zo’n een tot drie keer per week. Het is ook maar net wat hierin voor jou prettig is. Als je bijvoorbeeld veel sport, is het begrijpelijk dat je je haar tussendoor toch wel goed schoon wilt krijgen.

Met deze tips gaat je haar er (weer) stralend uitzien! Er kan wel wat tijd overheen gaan. Je haar herstelt namelijk niet van het ene op het andere moment, zeker als je het de laatste tijd wat hebt laten verslonzen. Maar langzaamaan krijg je die glanzende lokken weer terug.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)