Hoe laat je de waarde van je woning stijgen?

Het kan financieel gezien een slimme zet zijn om de waarde van je woning te laten stijgen. Als je van plan bent om de woning binnen afzienbare tijd te verkopen bijvoorbeeld. Zorg in algemene zin dat je huis goed onderhouden is. Maar welke stappen kun je nog meer zetten voor waardestijging? Dit zijn verschillende ideeën.

Dak verbeteren

Het is een slimme keuze om direct een groot oppervlak aan te pakken, voor de waardestijging van de woning. Denk aan het dak! Dit is een flink project, waardoor het potentiële kopers absoluut kan aanspreken als het dak pas is gerenoveerd. Kies direct voor de juiste, duurzame materialen, die een lange tijd meegaan. Bij EPDMXL vind je professionele materialen, zoals dakbedekking. EPDM dakbedekking is de dakbedekking van de toekomst: het gaat namelijk ruim vijftig jaar mee. Daar heeft een toekomstige huiseigenaar echt iets aan. Zorg verder voor een nette afwerking van het dak, met bijvoorbeeld daktrimmen. Bij de aanpassing van het dak kun je ook meteen overwegen om hier zonnepanelen op te plaatsen. Ook dit vergroot namelijk de waarde van de woning, als duurzame en moderne aanpassing.

Buitenmuren en ramen aanpassen

Wat je nog meer kunt verbeteren aan de buitenzijde van het huis? Denk aan de muren en de ramen. Het kan zo zijn dat er nieuw schilderwerk nodig is, om het huis er aan de buitenkant weer als nieuw uit te laten zien. Zeker als gedateerd schilderwerk heel zichtbaar is, is deze aanpassing wenselijk. Dat niet alleen, je blijft ook lekkage en andere schade voor door tijdig in te grijpen. Voeg ook hier weer energiezuinige elementen toe, zoals isolatie in de buitenmuren. Ook tochtplekken bij de ramen kun je weg laten halen. Heb je oud glas in de kozijnen zitten? Overweeg om dit te vervangen door modern glas, van dubbel glas tot HR+++ glas. Duurzaamheid is steeds belangrijker: hier kun je daarom goed op inzetten.

Nieuwe badkamer

Binnenshuis kun je per ruimte kijken of je hier verbeteringen wilt doorvoeren. Bepaalde ruimtes zijn aantrekkelijk om aan te pakken, als het aankomt op waardestijging. Denk aan de badkamer: moderniseer deze ruimte in huis. Ga idealiter voor een vrij algemene stijl als je de woning wilt verkopen, die zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Kies voor moderne elementen, denk aan een inloopdouche en een minimalistische wastafel met een zwevende kraan.

Keuken verbouwen

Naast de badkamer kun je ook de keuken verbouwen. Ook aan deze ruimte in huis hechten we namelijk veel waarde. Kies hier weer voor een modern karakter. Heb je voldoende ruimte voor een keukeneiland? Dan is dit een wenselijke toevoeging. Moderne apparaten mogen er tevens bij, van koelkast tot vaatwasser. Besteed aandacht aan de kwaliteit van de afwerking, van het keukenblad en de keukenkastjes.

Uitbouw

De prijs van een woning wordt bepaald per vierkante meter. Hoe groter de woning is, hoe hoger de waarde dus is. Als je voldoende ruimte hebt, overweeg dan het toevoegen van extra vierkante meters aan je woning in de vorm van een uitbouw. Je kunt een extra verdieping op de woning laten plaatsen. Met name als er maar weinig slaapkamerruimte is, is dit de moeite waard. Of denk juist aan een uitbouw aan de achterzijde van de woning, om de woonkamer te vergroten. Let er wel op dat de tuin hierdoor niet te klein of krap wordt. Tot slot: over de tuin gesproken. Ook een goed onderhouden tuin, een nieuw gazon, aangelegde paden of een terras met vlonders kunnen de algehele waarde van je woning verbeteren.

Investeer in gerichte renovaties die de functionaliteit en uitstraling van je woning verbeteren. Je weet zelf het beste wat jouw woning opknapt. Of laat je hierover adviseren.

like Like