Dit moet je weten als je gaat investeren in crypto

,

Bijna vijftien jaar geleden kocht je voor een dollar een cryptocoin en alleen de echte techliefhebbers hielden zich ermee bezig. Tien jaar later schiet de waarde van cryptomunten zomaar boven de 20.000 euro en ontstaat er een ware hype. Nu is de hype voorbij en is de markt volwassen geworden. Een uitgelezen kans om serieus met crypto aan de slag te gaan. Wat moet je weten als je besluit te investeren in crypto?

Werken aan een uitgebreide portefeuille

Eerlijk is eerlijk: crypto is niet een beleggingscategorie die voor iedereen is weggelegd. Je moet je er goed in verdiepen en een mooie, breed gespreide portefeuille opbouwen. Dat betekent dus investeren in verschillende soorten beleggingen. Bij zo’n goed gespreide portefeuille is het de moeite waard om ook een paar beleggingen met een hoger risico toe te voegen. Toegegeven: crypto is daar eentje van. Als het niet meer dan een paar procent van de totale portefeuille behelst, kun je prima investeren in crypto.

Welke cryptomunten echt de toekomst zijn van ons financiële systeem, laat zich moeilijk voorspellen. Maar de gemene deler van al deze munten, is dat ze via de Blockchain werken. Een technologie die werd geboren uit protest tegen de manier waarop de huidige economie werkt. Er is geen centrale bank bij crypto, maar een decentraal systeem. Daarbij worden contracten door elke gebruiker gecontroleerd.

Staken is een mooie manier om beloningen te ontvangen

Je kunt natuurlijk passief afwachten tot een munt eindelijk meer waard wordt, maar je kunt ook het heft in eigen handen nemen, met crypto staking. Het is een mooie manier om beloningen te ontvangen. Je zet je munten vast in een staking protocol, om de veiligheid van het netwerk te verbeteren. Deze munten zijn namelijk nodig om transacties te verifiëren en contracten kloppend te krijgen.

Met staken kun je passief inkomen genereren en meehelpen aan de groei van het blockchain-netwerk. Die groei zal dan weer voordelig zijn op de lange termijn. Het idee van staken zorgt voor een nauw verbonden, verenigde crypto community, en dat is precies wat er na de hype nodig is: stabiliteit. Amdax is een van de aanbieders die hier mee bezighoudt.

Grondig onderzoek doen

Voordat je besluit om in te stappen op een bepaalde currency, is het heel belangrijk om uitgebreid onderzoek te doen. Ontdek eerst de filosofie achter een munt of een token. Welk probleem lost het op? Wie zit erachter? Wat is de algehele visie? Kijk naar de markttrends en de concurrentie en neem dan pas een weloverwogen besluit. Cryptomunten kunnen volatiel zijn. Denk daaraan bij het investeren. Investeren zonder voldoende kennis kan namelijk leiden tot ongewenste resultaten. Dat is jammer, want crypto kan juist ook heel wat opleveren.

like Like