De mooiste landen met motorroutes om te rijden in de zomer

Zodra het vakantie is, wil je niets liever dan met de motor op pad gaan. Je zou kunnen rijden en kijken waar je eindigt, maar er zijn ook plekken die je zeker niet mag missen. Al helemaal als je toe bent aan iets buiten Nederland. Nieuwe motorkleding kopen en gaan met die banaan!

Zwitserland

In Zwitserland heb je de Gotthardpass waar je perfect met de motor doorheen kunt gaan en je hebt hier een prachtig uitzicht op de natuur. Het is erg uniek, want je kunt hier in de zomer zelfs nog sneeuw zien liggen en dat wil je natuurlijk niet missen. Als je onderweg nog even een pauze wilt nemen, dan zijn er genoeg plekken waar je even tot rust kan komen en zelfs een nachtje kan blijven slapen. Geniet van de omgeving en mooie dieren in de bergen van Zwitserland.

Duitsland

In Duitsland zijn er een hoop plekken waar je goed met de motor kan komen. Een goed voorbeeld is het Harzgebied. Je kunt hier een heerlijk dagje of weekend doorbrengen. Je kunt hier genieten van een hoop gebouwen en bezienswaardigheden. Ook is er veel natuur te zien en zo kun jij je tijd goed verdelen. Er zijn speciale motorroutes in het gebied en dat maakt het zo perfect. vergeet niet om mooie foto’s te maken, want het is toch wel een bijzondere ervaring. Verder is de Eifel ook nog erg populair als je een niet te verre reis wilt maken.

Luxemburg

Het ligt een stukje verder dan de Eifel, maar zeker ook de moeite waard om langs te gaan. Het voordeel voor motorrijders in Luxemburg is vooral eigenlijk het feit dat het er minder druk is. Verder is het asfalt ook wat strakker gelegd en dat is alleen maar fijn. Het is ook net weer een ander soort landschap en voor de afwisseling kan dit dus wel het ideale vakantiegevoel geven. Zeker als je in het noorden van het land woont, kun je er een wat langere trip van maken.

Noorwegen

Onder de motorrijders is dit voor velen al wel iets wat in hun achterhoofd zit. De Trollstigen route heeft een lengte van ongeveer 20 kilometer en 11 haarspeldbochten. Wat de plek in Noorwegen zo speciaal maakt, zijn de dingen die je onderweg tegenkomt. Denk aan watervallen en fjorden. Dit zie je niet iedere dag en daarom is het zeker de moeite waard om er een keer langs te scheuren op de motor.

like Like