De ideale tuin voor mensen zonder groene vingers

, ,

Het is ontzettend fijn om een mooie tuin te hebben. Als je het geluk hebt om over een redelijke tuin te beschikken is het een heerlijke plek om tot rust te komen, een frisse neus te halen, een boekje te lezen of om een hapje te eten met vrienden of familie. Echter, een tuin kan ook een hoop kopzorgen veroorzaken. Zeker als je eigenlijk niet echt groene vingers hebt kan jouw tuin een doorn in het oog zijn. In dit artikel delen we een aantal tips om met minimaal onderhoud toch een gezellige tuin te creëren

Laat kunstgras leggen

Een mooi gazon onderhouden kost veel tijd en aandacht. Gelukkig is het moderne kunstgras bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Kunstgras is de ideale oplossing voor mensen zonder groene vingers en met weinig tijd. Je kunt het zelfs laten aanleggen als je het niet ziet zitten om het zelf te doen, daar wordt vaak maar een kleine meerprijs voor gevraagd. Kunstgras blijft mooi onder elke weersomstandigheid, je hoeft het niet te maaien, niet te bewateren en je hoeft niet aan de slag met pesticiden. Ideaal dus! Het enige wat je hoeft te doen is eens in de zoveel tijd de bladeren wegharken.

Tegels

Als je geen hele grote tuin hebt kun je er ook voor kiezen om een wat groter oppervlakte te bedekken met tegels. Dat kost een stuk minder onderhoud dan een gazon of eventuele bloemperkjes. Met een gezellig tuinset kan je ook met tegels een leuke tuin creëren. Hou er wel rekening mee dat je met tegels eens in de zoveel tijd de voegen onkruidvrij moet maken. Voor de rest zijn tegels levenloos en dus praktisch onderhoudsvrij.

Hou je planten in potten of bakken

Een tuin zonder planten en bloemen is natuurlijk wel heel ongezellig. Als je weinig tijd hebt voor onderhoud, maar toch wat groen in je tuin wil, zaai jouw planten en bloemen dan in plantenbakken in plaats van dat je bloemperkjes aanlegt. Kies voor planten die weinig aandacht vragen en veel weersomstandigheden kunnen doorstaan. Helemaal onderhoudsvrij is het niet, maar door je planten in bakken te houden voorkom je wel dat ze elkaar bij gebrek aan onderhoud gaan overwoekeren en dat jouw tuin in een oerwoud verandert. Met weinig kennis en moeite kun jij alsnog een gezellige tuin hebben, dus steek die handen uit de mouwen en geef deze zomer jouw tuin een opknapbeurt.

like Like