De mensen maken je vakantie!

met vakantie

Het is januari: de reisbureaus staan te trappelen om hun reizen te verkopen.
In de afgelopen decennia, heeft de reisbranche een ongekende groei door gemaakt.
De oorzaak daarvan is heel eenvoudig. Over de gehele wereld zijn steeds meer mensen die zijn gaan behoren tot de middenklasse. En dat is de groep die zich een vakantie kan veroorloven.

Of je nu Nederlander bent, of Belg, Chinees of Zuid-Afrikaan, als je armoede achter je laat en je een goede baan krijgt. Dan kan je je op een gegeven moment een  heuse vakantie permitteren.
Tel daar nog een bij op dat het reizen in onze tijd zo veel en veel gemakkelijker is, dan – pak um beet, gooi um weg, dertig jaar geleden, en voilà : massatoerisme in volle bloei.

Het is leuk om te zien, waar de reisbranche ons heen wil hebben:  van Rome tot Boedapest, van Turkije tot Canada…We mogen niet alleen de hele wereld rond, we kunnen het ook nog eens een keer!

Met vakantie !

Met vakantie, ik kan me bijna niet voorstellen, dat iemand het niet leuk vindt…
Even weg, uit de dagelijkse gang van zaken, even niets anders hoeven dan je zelf vermaken: heerlijk toch?

Alhoewel….jezelf vermaken…..houdt dat nu in dat je alleen maar om jezelf hoeft te denken? Dan zou je dus eigenlijk alleen maar alleen met vakantie kunnen gaan. Zodra je met z’n twee-en bent moet je toch  compromissen sluiten. O help, moeten we dan allemaal maar alleen met vakantie gaan?

met vakantie

Dat is toch ook reuze ongezellig? Ik heb het een keer gedaan, vijf dagen in mijn eentje in Kopenhagen in een tentje, het regende de hele week. He-le-maal niks aan….

Waar je met vakantie heen gaat, dat is een ding. Maar met WIE je gaat…Met een geliefde, met je gezin met een goede vriendin, maakt het heel weinig uit of je in Tunesië zit of op Texel.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)