Dag van de warme trui.

warme truien

Eigenlijk ben ik tegen: “de dag van…” wanneer iets de moeite waard is, dan is het de moeite waard. En als het niet de moeite waard is, dan hoef  je er  ook geen dag aan te besteden.
Maar ik maak een uitzondering voor de dag van de warme trui.

ik hou van iedere trui

Gewoon omdat ik van truien hou. Een trui is verreweg het beste alternatief dat door mensen is verzonnen voor twee warme armen om je heen. Oké, natuurlijk gaat er niks boven twee armen om je heen, die je koesteren en verwarmen. Maar laten we eerlijk zijn: je gaat er zo lastig mee naar de bakker.

Een goede trui moet koesteren en verwarmen en mag nooit kriebelen en zweterig worden.
Elegant hoeft hij in het geheel niet te wezen. Oke het is mooi meegenomen als het ook nog eens heel elegant staat. Echter: heel realistisch is dat niet. Er zijn maar weinig Sophia Lorens…Vrouwen met een dergelijk figuur komen weg met een dikke wintertrui. Wij gewone stervelingen niet. Het zij zo.

Truien breien.

Een andere reden om oprecht van truien te houden, is dat je ze zo fijn zelf kan breien. Ik heb er heel  wat  gebreid. Voor mezelf ( ik zie die roze met die grote kol nog zo voor me. Wat een kilometers tricotsteek heb ik daarin verwerkt) en voor anderen. Vriendjes vonden het echt  toppie om een zelfgebreide trui te krijgen. Vriendjes hebben namelijk ook graag warme armen zich heen…

Kortom: er is erg veel te zeggen voor de warme trui. Persoonlijk zou ik er liever een dag van de zelfgebreide trui van maken. Een dag om iedereen op te roepen, een keer in zijn of haar leven de breinaalden op te pakken en het gewoon te doen!.

Helaas, de dag van de trui is ervoor om ons allemaal op te roepen  een keer per jaar zo’n ding  aan te trekken en de verwarming een graadje lager te zetten.  Ik zei het in het begin al: veel dingen zijn veel meer moeite waard dan een dag moeite…..Het milieu met stip.

lees ook: liegen dat het gedrukt staat

like Like
17 antwoorden
 1. Bregtje
  Bregtje zegt:

  Leuk geschreven weer :-) Voor mij is HET grote voordeel van de herfst en winter dat de lekkere truien (zonder kriebels!) weer uit de kast mogen. Fantastische uitvinding!

  Beantwoorden
 2. Kimsblogs
  Kimsblogs zegt:

  Echt veel belachelijke dagen. het is iedere dag wel de dag van… warme truien dag vind ik een heerlijke dag, maar ook op andere dagen draag ik het liefste warme truien.

  Beantwoorden
 3. Tom Outdoor
  Tom Outdoor zegt:

  Ik zelf zet altijd de verwarming laag omdat ik heel vaak truien draag. Verder zal dat breien waarschijnlijk niet gaan gebeuren. Maar houd ik het bij de gewone warme truien dag

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)