4 redenen om voor een boxspring te kiezen

,

De boxspring is één van de best verkochte bedden van dit moment. Geen wonder, want dit bed biedt ongelooflijk veel voordelen. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd. Behoor jij tot die laatste groep en ben je toch toe aan een nieuw bed? Dan vraag je je wellicht af of een boxspring ook wat voor jou is. Als steeds meer mensen hier de voorkeur aan geven, dan moet hier toch wel een reden voor zijn? Dat is er zeker. En niet één, maar heel veel. Twijfel jij dus nog over die ene luxe boxspring en durf je de knoop maar niet door te hakken? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. In dit artikel geven we vier redenen waarom je zeker voor een boxspring moet kiezen. 
 

  1. Hotelgevoel in eigen slaapkamer 

De meeste hotelkamers worden tegenwoordig standaard uitgerust met een boxspring. Dat is ook direct de reden waarom we altijd zo gelukkig worden als we een hotelkamer binnenlopen. Het bed ziet er ongelooflijk zacht, breed en luxe uit. Je kunt niet wachten om hier lekker op te liggen en te genieten van 100% comfort. 

Maar waarom zou je dit enkel in een hotelkamer mogen ervaren? Je kunt een boxspring toch ook gewoon gemakkelijk zelf kopen? Zo ervaar je voortaan dat echte luxe hotelgevoel gewoon in de eigen slaapkamer. Dit geeft jouw slaapkamer niet alleen direct een fantastische eyecatcher, maar biedt ook meer comfort. 
 

  1. Geheel naar wens samen te stellen 

Nog een groot voordeel van een boxspring is dat deze geheel naar wens samen te stellen is. Bij het kopen van een boxspring krijg je direct heel veel vragen voorgeschoteld. Kies je bijvoorbeeld voor een boxspring zonder matras, zodat je deze zelf nog uit kunt zoeken? Of kies je voor een volledig pakket? Ga je voor een extra brede boxspring voor nog meer ruimte tijdens het slapen of vind je het juist fijn als deze wat compacter is? Je bepaalt het helemaal zelf! 
 

  1. Hoger dan een ‘gewoon’ bed 

Over het algemeen is een boxspring hoger dan een ‘gewoon’ bed. Dit biedt voor veel mensen voordelen. Zo zijn er mensen die het simpelweg fijner vinden om op een hoog bed te slapen, maar ook mensen waarbij dit lichamelijk nodig is om goed in en uit het bed te kunnen stappen. Dit zien we bijvoorbeeld vooral terug bij ouderen. 
 

  1. Lange levensduur 

Een nieuw bed koop je niet elke dag. Het is een flinke investering. Dan wil je natuurlijk wel dat deze ook voor langere tijd mee zal gaan. Met een boxspring zit dat in elk geval wel goed. Boxsprings staan bekend om hun zeer lange levensduur. Gemiddeld gaat een boxspring twintig jaar mee, maar dit kan nog veel langer worden bij goed onderhoud. Wist je dat matrassen door de boxspring ook nog eens langer dan gemiddeld mee zullen gaan? Dit komt doordat er geen tegendruk door de bodem ontstaat. Zo bespaar je op de lange termijn geld en geniet je van een duurzame investering. 

like Like