Monokini Door Irene_ de_Vreede

monokini

Monokini

Als ik vroeger thuis gekomen was met de vraag of ik een monokini mocht voor de vakantie, waren de rapen gaar geweest. Mijn ouders waren niet van het slaan, maar ik vermoed dat ze voor deze gelegenheid een uitzondering zouden hebben gemaakt. Je begrijpt het al, ik heb nog nooit een monokini aan gehad. Toen ik jong was, was een monokini gewoon een bikinibroekje, niet eens zo heel groot. Topless met alleen een te klein broekje, nee dat kon echt niet. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er ook nooit naar getaald heb en topless zonnen doe ik nu al helemaal nooit meer.

Explosief

Wist je trouwens dat het woord bikini is genoemd naar een atol in de stille oceaan, waar de Fransen in de jaren zestig atoomproeven deden? Badkleding heeft wel iets explosiefs! Weinig verhullend, daar wordt een vrouw onzeker van en een man…

Mannen

Mannen maken zich gewoon minder zorgen om hun uiterlijk, daar ben ik best weleens jaloers op. Ik mag niet eens klagen, ik ben bijna zestig en draag nog steeds een bikini. Natuurlijk ben ik geen Doutzen Kroes en de mannen draaien zich niet om als ik over het strand paradeer, maar ik voel me er in elk geval niet ongemakkelijk bij.

Je vraagt zich misschien af, waar komen al die openbaringen vandaan en wat heeft dit met de monokini te maken. Dat zal ik  vertellen:

Verandering

Mijn dochter vertelde me vorige week dat ze eindelijk een monokini had gevonden die bij haar paste. Ik was niet eens geschokt. Ik wist namelijk dat het woord monokini, geheel in stijl met de preutsere tijdsgeest van betekenis is veranderd. Tegenwoordig is het een eendelige bikini en dan niet alleen het broekje, maar een badpak dat er aan de achterzijde uitziet als een bikini. Echt ideaal als je niet tevreden bent over je buik. Ik ken weinig vrouwen die tevreden zijn over hun buik, dus ik voorspel dat dit product toekomst heeft!

Misschien moest ik ook maar eens een monokini kopen, al was het maar om mijn moeder te choqueren!

Lees ook Haarbanden 

 

like Like
22 antwoorden
 1. Rachel
  Rachel zegt:

  Wat heb je dit leuk geschreven ik heb er inderdaad ook een maar vind het allemaal wel erg leuk, maar ik moet mezelf er wel fijn in voelen!

  Beantwoorden
 2. Rory
  Rory zegt:

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik zo rond mijn twintigste best een aantal jaren topless op het strand heb gelegen (why?. Afijn, dat was destijds blijkbaar ok). Wat ik wel altijd gênant vond is dat men ook topless ging badmintonnen ofzo. Dat heb ik echt nooit gedaan.
  Een paar jaar terug dacht ik ineens: moet ik niet aan het badpak? En toen vond ik er eentje – die ik dus nog steeds niet aan heb gedaan – met twee van die ’touwtjes’ aan de voorkant. Smalle strookjes stof. Voor een bikini draai ik mijn hand niet om, maar dat badpak vind ik nog steeds te spannend geloof ik. Bang dat als ik draai de smalle strookjes stof wel meedraaien, maar mijn borsten eronder niet.

  Beantwoorden
 3. Frederique
  Frederique zegt:

  Haha moest erg lachen om de explosieve vergelijking. Ik draag geen monokini’s, ik droeg tot voor kort een bikini maar denk dat ik dit jaar overga op een badpak.

  Beantwoorden
 4. Julie
  Julie zegt:

  Ik heb ook gemerkt dat de betekenis van het woord verandert is! Ik vind de nieuwe benaming wel logischer, maar het is toch even wennen! :-) Persoonlijk ben ik meer van de tankini’s :good:

  Beantwoorden
 5. Stephanie
  Stephanie zegt:

  Mijn ouders waren niet van het slaan, maar ik vermoed dat ze voor deze gelegenheid een uitzondering zouden hebben gemaakt.
  Hahaha, zo grappig geschreven!! Ik zou, zelfs niet met een perfect lichaam, in monokini durven paraderen!

  Beantwoorden
 6. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Oh, dat wist ik niet. Ik dacht dat een monokini gewoon een ander woord voor badpak is. Maar er zit dus verschil aan de achterkant!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)