fbpx
Vrouw en trends

Monokini Door Irene_ de_Vreede

monokini
Irene
Geschreven door Irene

Monokini

Als ik vroeger thuis gekomen was met de vraag of ik een monokini mocht voor de vakantie, waren de rapen gaar geweest. Mijn ouders waren niet van het slaan, maar ik vermoed dat ze voor deze gelegenheid een uitzondering zouden hebben gemaakt. Je begrijpt het al, ik heb nog nooit een monokini aan gehad. Toen ik jong was, was een monokini gewoon een bikinibroekje, niet eens zo heel groot. Topless met alleen een te klein broekje, nee dat kon echt niet. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er ook nooit naar getaald heb en topless zonnen doe ik nu al helemaal nooit meer.

Explosief

Wist je trouwens dat het woord bikini is genoemd naar een atol in de stille oceaan, waar de Fransen in de jaren zestig atoomproeven deden? Badkleding heeft wel iets explosiefs! Weinig verhullend, daar wordt een vrouw onzeker van en een man…

Mannen

Mannen maken zich gewoon minder zorgen om hun uiterlijk, daar ben ik best weleens jaloers op. Ik mag niet eens klagen, ik ben bijna zestig en draag nog steeds een bikini. Natuurlijk ben ik geen Doutzen Kroes en de mannen draaien zich niet om als ik over het strand paradeer, maar ik voel me er in elk geval niet ongemakkelijk bij.

Je vraagt zich misschien af, waar komen al die openbaringen vandaan en wat heeft dit met de monokini te maken. Dat zal ik  vertellen:

Verandering

Mijn dochter vertelde me vorige week dat ze eindelijk een monokini had gevonden die bij haar paste. Ik was niet eens geschokt. Ik wist namelijk dat het woord monokini, geheel in stijl met de preutsere tijdsgeest van betekenis is veranderd. Tegenwoordig is het een eendelige bikini en dan niet alleen het broekje, maar een badpak dat er aan de achterzijde uitziet als een bikini. Echt ideaal als je niet tevreden bent over je buik. Ik ken weinig vrouwen die tevreden zijn over hun buik, dus ik voorspel dat dit product toekomst heeft!

Misschien moest ik ook maar eens een monokini kopen, al was het maar om mijn moeder te choqueren!

Lees ook Haarbanden 

 

Like

Over de auteur

Irene

Irene

22 reacties

Geef een reactie