krullen en tijgerstrepen

krullen

Haar-leed, krullen, tijgerstrepen, linthaar…..

Als twintiger had ik permanent in mijn haar. Net als driekwart van de bevolking, want ’t was hip. Yep, dat was in de jaren 80 en ik zie je nu bijna op je vingers tellen. Ik ben nu dus 60 jaar. Maar eigenlijk was het altijd ellende…

uitgezakte krullen…

Mijn haar ‘pakte’ namelijk niet. Ik liep met wufte krullen de kapperszaak uit en twee weken later zat ik weer bij ze in de stoel met uitgezakte, flauwe slagen. ‘Je hebt geen rond haar, maar lint haar’, meldde een kapster die een enkele haar onder de microscoop bekeek. Het hele krulspelden-chemicalien-proces werd dan herhaald en kon ik een poosje vooruit. Vanzelfsprekend kocht ik me suf aan de speciale crèmes en waxes om mijn pluizige krullen mee te temmen. Peperduur en natuurlijk alleen in de salon verkrijgbaar.

tijgerstrepen


Naderhand leek steil haar me een handigere optie. Goed in laagjes geknipt, zodat ’t met een beetje mousse prima in model bleef. Of gewoon lekker lang met een haarband of paardenstaart! Als ik toch ’s wat anders wilde, liet ik het verven. Mijn van nature kastanjebruine haar kreeg dan een rode gloed. Of ik liet een modische coupe soleil aanbrengen. Eén keer liep dat helemaal uit de klauwen en kwam ik thuis met brede stroken platinablond in mijn bruine haar. ‘Gaaf mam, die tijgerstrepen!’, zei mijn zoon goedkeurend. Zelf was ik er niet kapot van.

piep, zegt het grijs..


Ondertussen heb ik grijzende slapen en daar is geen haarverf tegenop gewassen. Na zo’n twee weken piept het grijs er weer gewoon doorheen. Het zal wel met dat lint haar te maken hebben, denk ik. Het lijkt er trouwens op dat ik behept ben met mijn moeders genen. Zij wordt binnenkort 85 jaar en heeft op grijze slapen na haar eigen haarkleur nog! Dus voor mij geen permanent, geen haarverf meer. Word ik grijs, dan word ik grijs! Dat kan ook prachtig zijn toch?

lees ook eens Voedselfabels

like Like
LoveLike
3
10 antwoorden
 1. Caroline
  Caroline zegt:

  Grijs is heel mooi en je kunt je natuurlijke grijze coupe ook nog een handje helpen met een mooie zilverspoeling of bijvoorbeeld asblond of asbruin accenten voor een verzorgde en modieuze look.

  Beantwoorden
 2. Laure
  Laure zegt:

  Toen ik op mijn 14e besloot om mijn haar niet meer te steilen maar mijn krullen weer te laten shinen dacht iedereen dat ik een permanent had laten zetten. Ze verschoten toen ik hun zei dat dat mijn natuurlijke haar was. Ze begrepen niet dat ik mijn krullen wou verstoppen :-) 11 jaar later nog steeds geen steilstang vastgepakt!

  Beantwoorden
 3. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik heb sinds mijn 41ste grijs haar. Aan het begin verfde ik het niet maar werd opeens steeds ouder geschat terwijl ik daarvoor juist altijd jonger werd geschat. Ik ben dus toch maar begonnen met verven. Word weer jonger geschat. Eigenlijk best idioot als je het mij vraagt want zoals je zelf ook al aangeeft, er zijn oudere mensen die amper grijs haar hebben en ook juist weer mensen de jong grijs worden!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)