Tips voor een eigen huisstijl met power.

,
huisstijl

In de loop van de jaren heb ik mezelf veel aangeleerd over het creëren van een eigen  huisstijl.
Dat was niet altijd even makkelijk: van nature ben ik niet het type dat erg “in stijl” denkt.
Mijn tips zijn dus ook echte praktijk tips. Ze werken voor mij en wie weet ook voor jou.

Waar moet je op letten als je begint aan je huisstijl ?

In mijn ervaring zijn er maar twee zaken waar je echt rekening mee moet houden.
1 Blijf je jezelf
2 Wees consequent.

1 Blijf jezelf

Je kunt never nooit uitstralen dat je een geweldig bedrijf hebt, wanneer huisstijl  van dat bedrijf niet bij jou pastk. Ik neem mijzelf als voorbeeld. Ik hou helemaal niet van pasteltinten en  frutsels en tutsels.  Toen ik aan mijn eerste website begon BabyenKind gaf ik de ontwerpers opdracht een niet zoee kleur roze en blauw toe te passen.  Op de site en in het logo. Dat deden ze en die kleuren, gebruik ik nu al 10 jaar. Ook mijn website vrouwenpower, zie je stevige kleuren.

Wanneer je mij in real life ontmoet, zul je merken dat ook mijn kledingstijl bestaat uit heldere kleuren en geen frutsels….
En ook mijn kantoor is strak georganiseerd.

2 Wees consequent

Laat je bedrijf overal zien. Natuurlijk heb je je logo op je mail. En natuurlijk heb je visitekaartjes. Vanzelfsprekend heb je je logo op je briefpapier. Maar heb je je logo ook op je enveloppen ? Zodat iedereen ziet dat er een brief van jouw bedrijf op de mat ligt? Nee? Dan even enveloppen bij Drukland bestellen. Nu even doen, kan je het volgend jaar direct goed beginnen.

Zorg ervoor dat jij als je ergens binnenkomt, onmiddellijk herkent wordt als de vrouw van jouw bedrijf. Omdat jouw uitstraling matcht met de uitstraling van jouw bedrijf.

Ontvang je mensen binnen je bedrijf, dan geldt precies hetzelfde. Heb jij een site vol met leuke frutsels en fritsels, dan verwacht de klant ook ergens te komen waar dat soort gezelligheid te vinden is. Ben je meer zakelijk dan komen diezelfde frutsels weer heel vreemd over

Maar dit is allemaal echt niet moeilijk voor jou: immers een powervrouw heeft een huisstijl die bij haar past.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)