Stappenplan voor private leasen

,

De basis van het leasen van een auto is voor de meeste mensen wel duidelijk. Je tekent een contract bij een leasemaatschappij, waarmee je jouw gekozen auto voor bepaalde tijd kunt gebruiken voor een vast bedrag per maand. Het grote voordeel van leasen is dat het onderhoud bij het maandbedrag inbegrepen is. Zo kom je nooit voor financiële verrassingen te staan. Maar voor je je verbindt aan een private leasecontract, wil je natuurlijk graag weten waar je aan toe bent en of er geen addertjes onder het gras zitten. Lees hieronder de voorwaarden en regelingen bij een leasecontract.

Auto kiezen

Je hebt besloten een auto te gaan leasen. En nu? De eerste stap is het kiezen van een auto bij een autobedrijf. Wanneer je er een gevonden hebt die aan je wensen voldoet, kun je contact opnemen met het betreffende bedrijf. Deze maakt een voorstel voor en contract: de duur en het bedrag wordt hierin vastgelegd. Als je hiermee akkoord gaat, kun je het contract ondertekenen. Weet je niet goed waar je moet beginnen met het kiezen van een auto? Kijk eens naar private lease occasion peugeot of audi occasion lease.

Je kunt een nieuwe auto leasen, maar het leasen van een occasion is ook steeds populairder. De grote voordelen van het leasen van een occasion: het maandbedrag ligt een stuk lager, je hebt de mogelijkheid om een contract met een kortere looptijd af te sluiten, en de occasion staat, in tegenstelling tot lange wachttijden bij een nieuwe auto, binnen mum van tijd voor elkaar.

Zorgeloos op pad

Met een private leaseauto ga je zorgeloos op pad. Voor het vastgestelde bedrag per maand gebruik je de auto, en zijn je verzekering, het onderhoud en pechhulp geregeld. Zo kom je nooit voor (financiële) verrassingen te staan. Zo rijd je als in je eigen auto, met het verschil dat het leasebedrijf het onderhoud voor z’n rekening neemt.

Op vakantie met een leaseauto

Ga je op vakantie en heb je een leaseauto? In je leasecontract staat in welke landen je met de auto mag rijden. Houd daarbij ook rekening met je groene kaart: in welke landen is je leaseauto verzekerd? Ga je kamperen en neem je zelf een caravan mee? In je leasecontract staat ook vastgelegd of dit met jouw auto is toegestaan. In sommige landen geldt dat je een extra groene kaart moet hebben wanneer je met een aanhangwagen of caravan rijdt.

like Like