De 5 beste tips voor een succesvolle badkamerrenovatie

,

Ben je toe aan een nieuwe badkamer, maar heb je geen idee hoe een badkamerrenovatie in zijn werk gaat? In dit artikel delen we de beste tips om jou op weg te helpen naar een succesvolle badkamerrenovatie:

  1. Stel een realistisch budget op

De eerste stap naar een succesvolle badkamerrenovatie, is het vaststellen van een realistisch budget. Zodra je weet welk budget je beschikbaar stelt voor de badkamerverbouwing, kun je aan de slag met het opstellen van een wensenlijst. Schrijf hierbij de elementen met de hoogste prioriteit bovenaan. Denk hierbij aan douchewanden, een toilet, badmeubels en een luxe spiegel met licht.   

Zorg altijd dat je marge hebt voor onvoorziene uitgaven, zoals verborgen schade of extra tegels. Hiermee voorkom je dat je over je budget heen gaat en kun je de renovatie zonder financiële stress uitvoeren.

  1. Kies voor duurzame materialen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Het is goed voor zowel het milieu, als onze portemonnee. Kies daarom voor duurzame materialen. Deze materialen zijn in aanschaf misschien iets duurder, maar zorgen er ook voor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je gerenoveerde badkamer. Je wilt natuurlijk niet binnen vijf jaar opnieuw verbouwen. Houd hier dus rekening mee bij het aanschaffen van producten en materialen.

  1. Werk met een professional

Wie over de juiste vaardigheden beschikt, kan de renovatie natuurlijk zelf uitvoeren. De meesten onder ons, beschikken echter niet over de juiste vaardigheden. Zie de renovatie daarom ook niet als een doe-het-zelfproject en schakel een professional in voor de badkamerverbouwing. Zij kunnen adviseren over de aanschaf van de juiste voorzieningen en zorgen voor een vakkundige installatie. Zo weet je zeker dat je badkamer straks optimaal functioneert en je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

  1. Deel de ruimte zo goed mogelijk in

De Nederlandse badkamer heeft een gemiddelde grootte van negen vierkante meter. Dat is niet groot. Houd bij het indelen van de badkamer daarom altijd rekening met de beschikbare ruimte. Zorg dat je beschikt over de juiste afmetingen en bepaal goed waar je alle voorzieningen graag wilt hebben. Idealiter houd je de oude indeling aan. Hiermee voorkom je namelijk dat je leidingen en elektra moet omleggen. Dit scheelt tijd en kosten!

  1. Besteed aandacht aan details en afwerking

Details en afwerking maken een groot verschil in hoe de badkamer er uiteindelijk uit komt te zien. Zorg dat alle tegels goed bij elkaar passen, kies voor kranen in dezelfde kleur en stijl en zorg dat alles netjes gekit en afgewerkt is. Hierdoor ziet de nieuwe badkamer er straks keurig uit en kun je optimaal genieten van een warme douche, zonder dat je bang hoeft te zijn voor lekkages. 

like Like