Zo koop je als vrouw slim een tweedehands auto

tweedehands auto

Het kopen van een tweedehands auto kan best spannend zijn. Zeker als je niet weet waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk niet achteraf allerlei mankementen aan de auto ontdekken. Waar moet je zoal op letten als je een tweedehands auto wilt kopen? En hoe sta je als vrouw sterk bij zo’n grote aankoop?

De beste tips voor het kopen van een gebruikte wagen

Wil jij binnenkort ook een andere auto kopen en overweeg je een gebruikte auto? Neem dan de volgende tips ter harte.

 1. Bereid je goed voor

  Dat is de belangrijkste tip. Bedenk eerst wat je budget is, hoeveel je per jaar denkt te gaan rijden en hoe je droomauto eruit ziet. Denk na over onder andere de kleur, het aantal deuren, de grootte van de kofferbak en de autoverzekering. Oriënteer je op de markt door diverse autosites te bekijken.

 1. Controleer de gegevens

  Heb je een leuke auto in een advertentie zien staan? Doe dan online vergelijkend onderzoek naar de prijzen voor dat model, met hetzelfde bouwjaar en dezelfde kilometerstand. En controleer op de internetsite van de RDW de gegevens met behulp van het kenteken. Zo kun je onder andere zien hoe lang de auto al in het bezit is van de huidige eigenaar en wanneer de volgende apk-keuring uitgevoerd moet worden. Wil je extra veiligheid, zoek dan naar occasions bij autohandelaren die bij de BOVAG aangesloten zijn.

 1. Bekijk de auto goed

  Loop zowel de buitenkant als de binnenkant van de auto uitgebreid langs. Check op krassen, roest en deuken. Kijk of er nog voldoende profiel op de banden zit, probeer alle knopjes en onderzoek de kofferbak. Open de motorkap en controleer de aansluitingen en de vloeistoffen. Heb je een bolide op het oog die veel geld kost, dan kun je eventueel een aankoopkeuring laten doen.

 1. Maak een proefrit

  Tijdens het rijden merk je vanzelf of de auto prettig rijdt en geen verdachte geluiden maakt. Ga na of de koppeling goed werkt, de motor goed loopt, de werking van de meters op het dashboard in orde is en er geen zwarte rook uit de uitlaat komt. Rij in elk geval een stuk over de snelweg, dan weet je zeker dat je er 120 kilometer per uur mee haalt.

 1. Onderhandel over de prijs en regel het papierwerk

  Wellicht kun je nog wat van de vraagprijs afdingen, dus onderhandelen heeft altijd zin. Bied onder de maximale prijs die je in gedachten hebt en onderbouw je bod met eventuele minpuntjes van de wagen. Kom je tot een akkoord? Laat de auto overschrijven op jouw naam en sluit meteen ook een goede autoverzekering af.

lees ook : E-bikes alleen voor ouwe wijven ? Echt niet !

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)