Verzekeringen voor onafhankelijke vrouwen

speciaal voor vrouwen

Verzekeren , speciaal voor vrouwen : let op en ….bespaar

Tegenwoordig leven we in een maatschappij met veel onafhankelijke zelfstandige vrouwen die weten wat ze willen. Als vrouw is het verstandig om je in te lezen in verzekeringen. Dit  omdat er bij sommige verzekeringen verschil zit in prijs tussen mannen en vrouwen. In dit artikel leg ik je uit hoe dat komt. En welke stappen je zelf kan ondernemen om je zo goedkoop en verstandig mogelijk te verzekeren.

Autoverzekeringen speciaal voor vrouwen

De eerste verzekering waarbij duidelijke verschillen zichtbaar zijn voor mannen en vrouwen is de autoverzekering. Het verhaal waarom is een beetje ingewikkeld, maar ik leg het graag voor je uit. Van nature hebben mannen meer aanleg voor autorijden en technische dingen. Mannen pikken dingen sneller op, maar mannen nemen ook sneller risico’s en rijden vaker te hard. Omdat vrouwen meer hun best moeten doen met het autorijden, zijn ze voorzichtiger. En maken daardoor ze minder snel brokken. Voor een verzekeraar is het natuurlijk voordeliger om een voorzichtige vrouw als klant te hebben, dan een onhandige roekeloze man. Daarom: speciaal voor vrouwen!

Onna Onna, Queens en Zij Rijdt Beter

In Nederland hebben we ooit drie autoverzekeringen speciaal voor vrouwen gehad. Queens is helaas gestopt in 2014 en was onderdeel van de Goudse. Onna Onna is in 2014 verhuisd naar Aegon. Zij Rijdt Beter is nog steeds actief en de marktleider op het gebied van autoverzekeringen speciaal voor vrouwen. Je kan je polis zelf snel bekijken op de site en binnen drie minuten rij je verzekerd de weg op.

Overlijdensverzekering speciaal voor vrouwen

Natuurlijk is een autoverzekering niet de enige verzekering die aangepaste premies voor vrouwen heeft. Ook sommige overlijdensverzekeringen zijn goedkoper voor vrouwen. Vrouwen leven statistisch gezien langer en overlijden dus minder snel. Daarom is een overlijdensverzekering voor een vrouw uit 1950 goedkoper dan voor een man uit 1950. Haal hier je winst uit bij het uitkiezen van een overlijdensverzekering!

Zorgverzekering speciaal voor vrouwen

Een zorgverzekering is misschien wel de meest bekende verzekering die er is, aangezien deze voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht is. Zorgverzekeraar Agis heeft sinds 2012 een speciaal vrouwenpakket met onder andere controles op borstkanker en hart- en vaatziekten. Energiek was een speciale zorgverzekering voor vrouwen, maar aangezien Energiek hun polissen niet aan konden bieden tegen acceptabele premies, zijn zij per 1 januari 2016 gestopt met het aanbieden van hun diensten. Energiek beloofde onder andere 100% vergoeding van anticonceptie en altijd een vrouwelijke gynaecoloog. Voor veel vrouwen een aantrekkelijk aanbod, maar helaas dus niet haalbaar.

Zwanger

Voor vrouwen die zwanger worden of willen worden is het uiteraard ook verstandig om te kijken naar een aanvullend pakket of een bepaalde zorgverzekering. Gelukkig wordt er veel vergoed, maar voor o.a kraamzorg (ongeveer 4 euro per uur), een combinatietest, het kraampakket en een zwangerschapscursus kun je eventueel aanvullend laten verzekeren. Bepaalde dingen zoals de NIPT-test, een bloedonderzoek, ambulancevervoer en geneesmiddelen moet je altijd zelf betalen. Na de geboorte van je baby moet je baby binnen vier maanden aangemeld zijn bij je zorgverzekeraar. De hielprikjes en bezoeken aan het consultatiebureau worden vergoed. Let erop dat er bij zorgverzekeringen altijd een minimaal eigen risico is van 385 euro. Dit houdt in dat je de eerste 385 euro zelf moet betalen. Pas daarna worden er dingen vergoed. Voor je baby geldt er echter geen eigen risico.

lees ook : waarom jij als vrouw een Iphone wil 
maar ook : Dit Kerstpakket!!

Vond je dit artikel interessant? Wil je meer lezen? Wij hebben ook artikelen over het overstappen van energie naar een andere energiemaatschappij op onze blog staan. Veel leesplezier!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)