Geld sparen.

geld

Over geld uit geven en geld over de balk smijten

Ik ben echt geen Dagobert Duck. Ik kijk niet op een dubbeltje en zeker niet als ik iemand blij kan maken. Dan trek ik mijn portemonnee met vreugde.
Ik ben ook een enorme sloddervos en dat kan ook nog wel eens geld kosten. Als ik bijvoorbeeld mijn boeken weer eens te laat naar de bibliotheek breng. En ik €5,00 boete moet betalen.

“Voor die €5,00 heb ik geen 5 boeken, denk ik dan”. Dat zei ik dus ook een keer tegen de dame achter de balie. De mevrouw die achter mij stond zei snibbig: “” nou ik vind het zonde geld hoor”

Zonde geld

En ze had in principe gelijk, een mens kan een hoop geld besparen, door een beetje op te letten.
Zo let ik altijd op dat ik mijn 5 euro reisdag van mijn OV kaart gebruik, dat ik vvv-bonnen op tijd inwissel. Datzelfde gaat ook op voor restaurantbonnen, al moesten we een keer wel haasten…want het was de laatste dag. Maar zo ontdekten we weer een hele knus restaurantje ( de anderen waren allemaal dicht)

Verzekeringen vergelijken

Een andere vorm van zonde geld zijn verzekeringen waar je teveel voor betaalt. Dat kan echt meer dan een beetje oplopen.
Wil je daar op besparen, dan moet je verzekeringen vergelijken. Niet alleen de ziektekosten vergelijken, maar alle  woonverzekering vergelijken  echt dat helpt.
Goed nadenken wat je echt nodig hebt en vooral niet verzekerkeren wat je niet nodig hebt.

Een goede tip:

Doe dat vooral samen. Bespreek met z’n tweeën wat je wel en wat je niet nodig en belangrijk vindt.
Je kan daar namelijk heel verschillende inzichten in hebben. Je kan heel verschillende wensen hebben, die je niet van elkaar weet. Wanneer je een verzekering nodig hebt, is er altijd iets aan de hand. Dan wil je er niet ineens achter komen dat manlief vond dat….zodat je nu…

Snap je?

Veel plezier met geld besparen!

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)