Een ontbijtje voor mij alleen

ontbijt

Een tijdlang mocht het ontbijt zich in de warme belangstelling verheugen van foodbloggertjes en andere groene meisjes. 
Van die bloggen die altijd een onuitputtelijke bron van plezier voor mij vormden. Schaterlachend las ik dan voor de zoveelste keer dat honing geen suiker is
En dat smoothies gezond zijn.

Een ontbijtje was een heel werk

Ach… de wereld wil bedrogen worden, hij draait zelf ook, las ik eens. En dat is een waar woord.
Die food bloggertjes maakten altijd gigantisch veel werk van hun ontbijtjes: ze bakten pannenkoekjes (met havermelk uiteraard en bosbessen, let ook even op het verkleinwoord) blenderden op de vroege morgen spinazie tot een smoothie met amandelmelk. Nou ja dat laatste weet ik niet zeker., dat geef ik eerlijk toe. Een pannenkoeken recept lees ik nog wel, dat kan nog eens van pas komen. Omdat in smoothies geen vezels zitten, maak ik dat nooit en lees ik van die recepten alleen de titel.

Maar al deze ontbijt terreur is kennelijk voorbij, en nu kunnen we het eens gezellig en eerlijk hebben over onze ontbijt manieren.

Ik begin elke dag met een kop sterke zwarte koffie. Dat doe ik al sinds mijn studententijd. Dan ben ik wakker en dan kan ik aan het ontbijt

Toen ik nog werkende moeder was. Herstel ik ben nog steeds moeder en ik werk me nog steeds een slag in de rondte, toen mijn kinderen naar de basisschool gingen bedoel ik. In die tijd zette ik de koters aan de eettafel, ging bij het aanrecht staan en informeerde wat ze op hun boterham wilden. Eerst een met hartig, de tweede met zoet (echt ik ben van na WO2). Die boterham smeerde ik voor ze. Ondertussen propte ik er zelf ook een naar binnen.

Een prima manier van ontbijten, kan ik je verzekeren. Ik heb de methode nooit meer veranderd.
Nu schuif ik met een boterham, of een bak van de allergoedkoopste muesli met magere kwark achter mijn laptop. Een prima manier van ontbijten! Nu lieve lezers: onthul mij eerlijk je ontbijt manieren!

lees ook eens: superfoods, ik kan er zo om lachen

like Like
8 antwoorden
 1. Frederique
  Frederique zegt:

  Een cappuccino, lopend, onderweg naar werk. Een uurtje later een croissantje misschien, anders pas weer eten bij de lunch. Ja, ik weet het.

  Beantwoorden
 2. Krystle
  Krystle zegt:

  Koffie met 1 zoetje en veel melk. Dat is mijn ontbijt een kop of 3 a 4 . Ik eet s morgens echt nooit ik kan dat niet. En smoothies of kwark houd ik ook niet van om s morgens te nuttigen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)