Tens, helpt bij pijn tijdens zwangerschap en bevalling

Tens

Niets is mooier dan zwanger zijn. De wetenschap dat je binnenkort een levend wezentje op deze aarde zal zetten…Ik vond het niets minder dan een wonder. Als ik deze wetenschap weer eens goed tot me door liet dringen, werd ik er helemaal stil van. En ik verzeker je, ik ben niet bepaald een stil type!

Waar ik veel minder blij van werd, was het zwanger zijn zelf. Goed ik, was dan wel bezig met het creëren van een nieuw leven, maar moest dat met zoveel kwalen gepaard gaan. Elke dag misselijk en aldoor maar zo verschrikkelijk moe?
Had ik destijds van mamatens geweten, dan had ik dat zeker geprobeerd.

Wat is TENS

Mamatens, voor het geval jij er ook nog nooit van gehoord hebt, levert een TENS apparaat. Een apparaat zo groot als een mobile telefoon, dat via stroomimpulsen pijn vermindert. Tens is een afkorting voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie.
En hoe gaat dat nu in zijn werk, vraag je je af?
De stroom van het Tens apparaat wordt via elektroden op de huid over gebracht. Je brengt de elektroden aan met pleisters. Dan sluit je ze met een kabeltje op het Tens apparaat aan en dan kan je zelf de stroomsterkte instellen.

Uitproberen

Het kan zijn dat het gebruik van Tens je aanspreekt, maar dat je nog niet overtuigd bent, dat dit jou kan hepen. In dat geval is huren een prima oplossing om eens te kijken, hoe het je bevalt.
Of je wil  tens huren bij je bevalling, maar voor je hele zwangerschap vind je het teveel? Dat kan allemaal. Jij kan kiezen wat jou uitkomt!

Kan iedereen Tens gebruiken?

Nee, niet voor iedereen is het werken met elektroden verstandig. Op de website van Tens vind je een lijst met contra indicaties voor het gebruik van Tens: wanneer je bijvoorbeeld een pacemaker hebt!
Iedere vrouw is uniek en onderzoeken zijn altijd gebaseerd op gemiddelden. Daarom moet je altijd met je verloskundige en/of huisarts overleggen over welke pijnstilling of medicatie dan ook!  Zelfs als je zeker weet dat wat je wil volkomen onschuldig is.De artsen en verloskundigen kennen jouw unieke situatie en kunnen je vertellen wat jij wel en niet moet doen.

Wordt Tens vergoed ?

Wanneer jij gebruik wil maken van geboorte tens doe je er goed aan even bij je verzekering te kijken. Een groot aantal verzekeringen vergoed het gebruik van Tens, maar dat zijn natuurlijk wel zaken, die je graag van te voren weet.

Geniet van je zwangerschap en het wonder dat je in je draagt!

Lees ook eens: misvattingen over de vrouwelijke seksualiteit

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)