Geitenmelk voor baby s

geitenmelk

Dagelijks drinken er wereldwijd ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Maar wat maakt geitenmelk nou een goede basis voor babyvoeding? Geitenmelk is van nature zacht en mild. Kabrita combineert de natuurlijke mildheid van geitenmelk met waardevolle voedingsstoffen*.

Geitenmelk wereldwijd

Niet zo lang geleden had je eigenlijk nog maar weinig keus als het ging om flesvoeding. Ze waren allemaal op basis van koemelk, maar tegenwoordig zijn er meer soorten en heb je de keuze om te kijken welke voeding het beste bij jou en je kindje past. De laatste jaren worden er in de hele wereld geitenmelkproducten op de markt gebracht als alternatief voor andere melksoorten voor gezonde kinderen.

Borstvoeding is de beste start voor je kindje, maar indien je geen borstvoeding geeft of wilt overstappen op een combinatie van borst- en flesvoeding is flesvoeding op basis van geitenmelk een goed alternatief.

De eigenschappen van geitenmelk

Sommige mensen zijn bang dat geitenmelk flesvoeding een sterke geur en smaak heeft, vergelijkbaar met geitenkaas. De geur/smaak wordt vooral bepaald door de vetten en deze worden in Kabrita geitenmelk flesvoeding vervangen door een mix van plantaardige oliën. De geur en smaak van Kabrita geitenmelk flesvoeding is dan ook vergelijkbaar met de geur en smaak van flesvoedingen op basis van koemelk.

Opvolgmelk op basis van geitenmelk een mild en zacht alternatief voor koemelk. Dit komt doordat geitenmelk een unieke eiwit- en vet samenstelling heeft die de melk voedzaam en, volgens ervaringen van andere moeders, zacht is voor het buikje van je baby. Daarnaast is Nederlandse geitenmelk een bron van voedingsstoffen die een kind hard nodig heeft, zoals vitamines A, B2, eiwitten, vetzuren, nucleotiden en calcium.

Geitenmelk voor baby’s welke als basis staat van Kabrita flesvoeding heeft een hoge kwaliteit*. Kabrita Opvolgmelk combineert de natuurlijke mildheid van geitenmelk met waardevolle voedingsstoffen, waaronder de vitamines A, C en D, ijzer en Omega vetzuren DHA (zoals alle opvolgmelk) en AA. Daarnaast is het verrijkt met voedingsvezels (GOS), geiten wei-eiwit en bèta-palmitaat.

Bereiding van een flesje

Bereid de voeding maximaal 1 uur voor gebruik en gebruik alleen het bijgeleverde schepje in het blik. Was ook altijd goed je handen voor het bereiden van de voeding.

  1. Kook de fles en speen ca. 10 min. om deze te steriliseren.
  2. Vul de fles met de correcte hoeveelheid gekookt water dat is afgekoeld tot ongeveer 40°C.
  3. Voeg de aangegeven hoeveelheid afgestreken schepjes Kabrita Zuigelingenmelk of Opvolgmelk toe aan het water.  
  4. Sluit de fles en schud goed totdat het poeder is opgelost.
  5. Controleer de temperatuur op de binnenkant van je pols

Het verkeerd bereiden van de voeding kan risico’s met zich mee brengen voor je baby’s gezondheid. Geef nooit restjes bereide voeding aan je baby. Maak de fles en speen zorgvuldig schoon na de voeding. Overleg met je arts of consultatiebureau voordat je overstapt naar flesvoeding op basis van geitenmelk.

Wil je weten hoe je een flesje goed kan schoonmaken? lees dan onze blog.

*net als alle opvolgmelk en peutermelk

lees ook eens: musthaves voor mama’s

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)