Slapeloosheid en stress, wat kan je eraan doen??

slapeloosheid


Als je gestrest bent, slaap je slecht. Dat zorgt ervoor dat je de volgende dag nog minder kan functioneren. Waardoor je de volgende avond nog gestrester je bed in stapt,waardoor je weer niet slaapt…. Een vicieuze cirkel isgeboren.
Slapeloosheid is niet alleen van deze tijd, het is een kwaal waar de mens al heel lang mee tobt. Het is dan ook niet gek dat er van alles is bedacht om slapeloosheid tegen te gaan.

Middeltjes tegen slapeloosheid

Denk maar eens aan het glaasje warme melk dat je moeder je vroeger gaf. Op zich geen slecht middel. Van iets warms in je buik (mits er geenopwekkende stoffen in zitten als cafeïne en theïne) word je lekkerwarm en rozig.
Ook een warme douche wil wel eens helpen, of een nachtelijk wandelingetje.
Maar het kan heel goed zijn, dat dat je nu in de avond net te veel werk is. En dat je helemaal niet van warme melk houdt, zelfs niet als er anijs in zit…

Maar van al dat liggen woelen en staren naar het plafond word je ook niet blij. Natuurlijk wil je niet naar zulke drastische middelen als slaaptabletten grijpen. Want die zorgen er dan wel voor dat je in slaap valt. Maar hebben toch vaak nare bijwerkingen. Verslaving bijvoorbeeld, (omdat je er enorm aan gewend raakt), is de bekendste. Maar daarnaast verstorendeze medicijnen ook je REM slaap. En veroorzaken ze suffigheid overdag. Dat is wel het laatste wat je wil. Dat ben namelijk door je slapeloosheid ook. Dat zou een typisch van de regen in de drup gevalletje zijn.

In zo’n geval kan Flinndal.nl nachtrust een uitkomst zijn. Flinndal bevat natuurlijke plantextracten van valeriaan , citroenmelisse en hop.
Heel onschadelijk en heel werkzaam.

Welterusten en morgen gezond weerop!

Lees ook : over matrassen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)