alpaca

Droom jij van een alpaca ?

Ze zijn in: alpaca’s. Volgens mij hebben ze de dolfijn genadeloos van haar plaats als lievelingsdier van iedereen verdrongen.
Ineens dromen mensen er niet langer van om met dolfijnen te zwemmen. Moet voor die dolfijnen wel heel erg rustig zijn, bedenk ik me al schrijvend.

Ik heb me daar al eerder over verbaasd: dat mensen zonder ooit maar een dolfijn gezien te hebben als diepste wens hebben dat ze er mee mogen zwemmen. Sterker nog dat ze daar ik weetnietwat voor ervaringen en verrijkingen aan verbinden. Dodelijk vermoeiend voor die arme dieren.

Maar goed, ze lijken er even van af te zijn. Men ging een tijdje voor de eenhoorn. Vond ik ook wel goed gevonden maar dat liep toch wel tegen het praktische probleem: “waar vind je een eenhoorn” aan.
En dus waren de eenhoorns snel terug waar ze hoorden: in de slaapkamer van meiskes tussen de 7 en 11 jaar. In regenboogkleuren dus ook nog eens volkomen LHTB verantwoord. Wat willen we nog meer.

Laten we even terug gaan naar de hoofdvraag: Hebben de alpaca’s de dolfijnen verdrongen?
Even googlen bezorgt me op blz 2 een site over de magische wereld van de alpaca’s. Dat is veeel te mager! En erger nog: op blz 1 vind ik al 2 artikelen die uitleggen dat het heus niet zo’n goed idee is om te knuffelen en wandelen met deze poedel-lama’s. Van zoveel terughoudendheid kan de dolfijn alleen maar dromen. En dat terwijl ik me goed kan voorstellen dat het heus niet zo’n goed idee is om met dolfijnen te gaan zwemmen…

Helaas, mijn onderzoek wijst dus uit, dat  de alpaca de dolfijn nog niet verdrongen heeft. Hoe zou dat gaan in de dieren wereld? Zou er ergens een overleg middag zijn, waarop de dolfijnen kunnen zeggen: “Beste mededieren, wij zijn het zat iedereens knuffel te wezen, wie neemt het eens een tijdje over?” En dat panda’s dan zeggen: “Nee wij niet hoor, wij hebben al genoeg gezeur aan ons kop en je weet: wij zijn aartslui!”
En dat dan een paar alpaca’s gepiept hebben: “ooohhh wij doen het wel een keertje??”

Dan zal de volgende vergadering er wel over gaan, hoe de alpaca’s meer te promoten…
Zodra jullie artikelen tegenkomen over de magische werking van het aaien van zo’n beest, weet je dat ik gelijk had!

Like
7 antwoorden
 1. Avatar
  Jouvence zegt:

  Nog nooit met alpaca’s geknuffeld of geaaid, staat ook niet op mijn wensenlijstje. Wel eens een dolfijn aangeraakt, hele aparte ervaring wel.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:  
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:  
:-(   
:unsure:  
;-)