Tips om geld te besparen!

geld besparen

Geld besparen:

Wil jij graag maandelijks geld overhouden?
Was je vakantiegeld dit jaar toereikend om op vakantie te gaan? Of heb je het besteed aan andere uitgaven en had je wel graag even weg gewild? Als je vanaf nu maandelijks geld opzij kunt zetten, kun je volgend jaar misschien wel op vakantie.
Om geld over te houden moeten de uitgaven lager zijn dan de inkomsten. Met besparingen op je uitgaven kun je snel resultaat bereiken.

 geld besparen lastig?

Soms lijkt het onmogelijk om minder uit te geven, omdat je vast zit aan bepaalde gewoontes. Wat ik bij klanten vaak tegen kom, is dat ze regelmatig een maaltijd bestellen. Als je dat 4 keer per maand doet voor 4 personen, kunnen de kosten aardig oplopen. Als je geld over wilt houden, kun je er bewust voor kiezen om in plaats van 4 keer per maand bijvoorbeeld nog maar 1 keer per maand een maaltijd te bestellen. Wat je bespaart kun je op de spaarrekening zetten.

Na het lezen van onderstaande tips om geld te besparen kun je vast nog meer tips noemen!

1. Maak een overzicht van de inkomsten en de vaste uitgaven plus de variabele uitgaven voor voeding en overige huishoudelijke uitgaven. Er zijn lijstjes te vinden op internet, maar met Excel kun je zelf ook een lijstje maken.

2. Bepaal wat er overblijft en maak de helft over op een spaarrekening zodat je moeite moet doen om het uit te geven. De andere helft is voor overige variabele uitgaven.

3. Doe één keer per week de boodschappen, dan kom je minder in de verleiding om impulsieve aankopen te doen.

4. Let op aanbiedingen en koop hier meer van in als je ze binnen een redelijke periode kunt gebruiken.

Je pinpas !

5. Als je vaak impulsieve inkopen doet, pin dan een vast bedrag per week en laat de pinpas verder thuis liggen.

6. Een bepaalde periode een kasboek bijhouden kan helpen om je beter bewust te worden waaraan je geld uitgeeft. Zijn de aankopen echt nodig?

7. Maak een lijst van alle lopende abonnementen op tijdschriften en stop het abonnement van tijdschriften die je het afgelopen jaar nauwelijks bekeken hebt.

8. Heb je een abonnement op de sportschool en ben je er afgelopen jaar zelden geweest, dan kun je het abonnement stopzetten.

9. Heb je een supersnel internetabonnement, 1 computer in huis en gebruik je deze alleen maar voor mailen en surfen en niet voor het downloaden van zware bestanden, dan kan een minder snel (goedkoper) abonnement volstaan.

10. Stop met dure gewoontes. Als je gewend bent elke dag een lunch te gebruiken in een lunchroom of de kantine van je werk, kun je veel geld besparen door brood en fruit van huis mee te nemen.

Het maken van een overzicht van de inkomsten en uitgaven kan lastig zijn. Als er betalingsachterstanden en/of schulden zijn, is besparen in eerste instantie noodzakelijk om de rekeningen te kunnen betalingen of de schulden af te lossen.

Ik ben benieuwd of jij nog tips kan geven om geld te besparen?

Wil jij tips om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, kijk dan op www.budgetcoachnieuwegein.nl

Tineke van den Tillaart
BudgetCoachNieuwegein

lees ook: hoe kom je aan kleding voor weinig geld

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)