Over jokken en liegen en verhaaltjes verzinnen

jokken

Ik heb een hoop onhebbelijke eigenschappen, maar jokken, daar doe ik niet aan.
Dat is helaas niet vanwege een mooi en verheven moraal. Nou ja, misschien al aan het einde van het blog blijken, toch wel een beetje…

Maar mijn voornaamste drijfveer om niet te liegen, is dat ik het niet durf. Ik ben veel te bang dat ik betrapt word…Dat iedereen zal zeggen (en wat nog erger is, zal weten) dat ik dingen die heb beweerd die aantoonbaar onjuist waren, onwaar, uit de duim gezogen, gestonken en gelogen.
En dat terwijl ik me er over het algemeen weinig van aan trek wat andere mensen van me vinden. ( dit tot wanhoop van mijn dochter, die me er maar niet van kan overtuigen dat mijn kleren echt niet kunnen)

Omdat ik zelf doe niet aan deze wijze van communiceren doe, heb ik er een beroerd slechte radar voor, merk ik keer op keer. Hoewel men mij bijdehand vindt, kan een beetje doorgewinterde jokkebrok mij met het grootste gemak van alles wijsmaken.
Als de onverlaat weg is, ik een kopje koffie verder, zie ik ineens het licht. En denk: “wacht even, dat kan niet waar zijn!”

hoe kan het dat je staat te jokken

In eerste instantie, ben ik dan verbijsterd: hoe kan het zijn dat iemand me zo maar wat voor staat te jokken? Waarom doet die persoon dat?
Het antwoord op die vraag is over het algemeen snel gevonden. Follow the money…zeggen ze in Engelse detectives, cherchez la femme, zeggen ze in de Franse. Ik zou zeggen: zoek het eigenbelang.
Kost je over het algemeen maar een paar minuten..

De volgende minuten heb ik nodig om te bekomen: het is me weer gebeurd…Behalve boos ben ik ook altijd verbaasd: negen van de tien keer was het niet nodig , om me een verhaaltje op de mouw te spelden. Je had het me gewoon kunnen vragen…

Behalve omdat ik niet voor aap wil staan, als uitkomt dat ik helemaal niet met Poetin in een sauna heb gezeten, wil ik niet jokken omdat het in mijn ogen pure tijdsverspilling is. En daar heb ik gewoon geen tijd voor.

lees ook eens: ik vind alles goed of lees : de gedichten van Ingrid Verbakel

like Like
Like
1
10 antwoorden
 1. Gabrielle
  Gabrielle zegt:

  Helemaal mee eens, jokken en verhaaltjes verzinnen is echt tijdverspilling. Ik merk het vooral bij kinderen vaak, dan zeg ik er meteen wat van.

  Beantwoorden
 2. Amina
  Amina zegt:

  Ik vind dit echt een gouden zin: “Behalve omdat ik niet voor aap wil staan, als uitkomt dat ik helemaal niet met Poetin in een sauna heb gezeten (…)”. Hahahahaha! Ja, en je hebt echt mensen die elke dag alles bij elkaar liegen. Ongelooflijk vind ik dat! :negative:

  Beantwoorden
 3. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Jokken is inderdaad niet oké, hoewel ik soms wel eens zeg dat iemand iets leuks aan heeft, terwijl ik dat eigenlijk niet echt vind….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)