Kerst en nieuwjaarskaarten, ik kijk terug…

kerstkaart

Kerst komt er weer aan, van mij mag het: ik ben dol op de kerstsfeer, de kerstkaarten en alle knutsel en frutsel die deze tijd met zich meebrengt.

Ik kijk terug naar vroeger de tijd dat de kinderen klein waren en we op een woensdagmiddag aan tafel gingen zitten om kerstkaarten te knutselen.
Blanco kaarten, lijm, glitters, sterren, kerststempels, je kon het zo gek niet verzinnen of het stond op tafel.
Het was op hun school de gewoonte om in de klas kerstkaarten uit te delen. Sommige kinderen deden dat alleen aan hun vriendjes, maar dat vond ik gemeen. Omdat kerstkaarten toen best duur waren, knutselden we er met z’n allen wel zo’n 50 bij elkaar.

Kerstkaarten online maken

Wie had kunnen vermoeden dat, maar een paar jaar later, je ook kaarten online kon maken?
Had ik dat toen gekund, had ik het vast gedaan. Het is eenvoudig en heel leuk om je eigen kerstkaart te maken en versturen. Maar toen de kinderen naar de basisschool gingen was ik nog zo’n moeder, die een briefje naast de PC had:1) stekker in stopcontact 2) klik op start… Dat soort briefjes, weet je nog?

Tegenwoordig maak ik mijn kerstkaarten, of nieuwjaarskaarten als ik aan de late kant ben, met veel plezier online en dat doe ik bij Kaartje2go. Met als allerbelangrijkste reden dat ze Co2-neutraal gedrukte kaartjes verkopen. We kunnen niet genoeg rekening met het milieu houden wat mij betreft. Alle kleine beetjes maken uiteindelijk een groot verschil.

Kersttrends bij Kaartje2go

Bij Kaartje2go, is de keuze reuze, ze hebben zoveel stijlen en trends en extra’s! Dit jaar ben ik heel blij met de Kersttrends. Ik ben natuurlijk een beetje een oude muts en niet helemaal meer op de hoogte van trends, dus ik ben blij wanneer iemand me zegt wat dit jaar hip is met kerst. En laten we eerlijk zijn: bij hen is het eerste kaartje gratis en ik ben nu eenmaal zuinig van aard.
Ik ben er enthousiast mee aan de knutsel gegaan. Als ik zo rondklik, foto’s upload, letters een andere kleur geef, voel ik me werkelijk een echte kerstkaarten ontwerpster. Ik heb heerlijk de verschillende kersttrends uitgeprobeerd en toen kon ik maar niet kiezen welke ik de leukste vond.


Na het maken van mijn eerste kaart, was ik even in de war: ik legde hem in mijn winkelwagentje, maar ik wilde hem nog niet afrekenen: ik was net zo lekker bezig! Ik wilde door! Het duurde een tel voor ik het door had: aan de linkerkant onder het winkelwagentje ga je naar de betaalopties, aan de rechterkant onder de kaarten mag je lekker verder gaan met kaarten maken. Het is echt niet moeilijk.

Ik ben dit jaar heel vroeg begonnen, maar op zich hoeft dat niet: als je bij Kaartje2go voor 20.00 uur bestelt, gaan ze dezelfde dag nog op de post.
Nooit meer door de kou naar de brievenbus rennen, in de hoop dat die nog niet geleegd is: noem het gerust luxe. 

Ik kijk vooruit: Dit jaar krijgt iedereen op tijd een persoonlijk door mij online ontworpen kerstkaart in de brievenbus.

lees ook: Powervrouwen in de online kansspelbranche

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)