Hoe kom je voor jezelf op, zonder een bitch te zijn?

bitch

Als je voor je zelf opkomt, krijg je al snel het etiket bitch. Hoe komt dat toch?

Het is het nog altijd zo dat vrouwen, die voor zichzelf opkomen of die het lef hebben anders te denken dan de rest van de bevolking in de kamer, het risico lopen het etiket “bitch” op geplakt te krijgen. Twee emancipatiegolven ten spijt, vrouwen zijn lief en invoelend, of anders zijn ze bitchy.Is dat een reden om je mond te houden? Ik dacht het niet.
Maar het is wel een reden om na te denken HOE je iets zegt.
Het is niet erg om bitch genoemd te worden (de mensen die je kennen weten beter), maar het leidt af van de inhoud van wat je te zeggen hebt en dat is het laatste wat je wil.

zo ben je een onzichtbare bitch

Geef beleefd tegengas
Begrijp me goed, ik zeg nu niet dat je je moet verontschuldigen dat je een andere mening hebt! Dat is wel het laatste wat je moet doen, maar als je denkt: “hmm, mijn mening wijkt wel erg af… zal ik mijn mond wel open doen” kun je de volgende strategie overwegen.
In plaats van dat je zegt: “nou daar ben ik het dus niet mee eens, want…”, laat je merken dat je naar iemand hebt geluisterd. De meest eenvoudige truc daarvoor is herhalen wat de persoon zei en dan pas met je tegen argument te komen. Dus bijvoorbeeld: “ik begrijp dat jij voor de griepprik bent omdat,… maar wat ik me afvraag is…” Als je ondertussen ook nog oogcontact kan leggen, dan gaat het helemaal goed.
Geloof me, de meeste mensen zijn als was in je handen als je gewoon herhaalt wat ze zeggen.

Wees elegant assertief

Je wilt helemaal geen ruzie, je wilt een gesprek voeren, je wilt de ander iets meegeven van jouw ideeën en je bent echt niet zo arrogant, dat je denkt dat je van een ander niks kan leren (zelfs als je het met hem oneens bent). Dan is het dus enorm belangrijk dat je de ander uit laat spreken! Dat kan knap lastig zijn, als je zijn argumenten dolgraag aan flarden wil schieten, maar dat is niet elegant. Jij wil als je een verhaal houdt, ook niet om de minuut onderbroken worden. Het is ook heel handig om veel vragen te stellen. Dat geeft de ander het gevoel dat er naar hem geluisterd wordt en het geeft jou nog meer ideeën hoe je het best weerwoord kan geven.

Tenslotte: onthoud dat oneens zijn, niet hetzelfde is als onaardig zijn!

Als iemand je, hoewel je beleefd en elegant bent gebleven, nog steeds een bitch vindt, alleen maar omdat jullie het niet eens zijn, dan is dat jammer.
Voor die ander uiteraard!

lees ook: Jaloers?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)