Welke soorten elektrische fietsen zijn er? Lees het hier!

,
Welke soorten elektrische fietsen zijn er? Lees het hier!

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Het gemak van een elektrische fiets is ongekend; je fietst altijd met een beetje ondersteuning. Ook tegenwind en heuvels zijn geen probleem. Maar welke soorten elektrische fietsen zijn er eigenlijk? In dit artikel geven wij je een overzicht van de meest voorkomende soorten elektrische fietsen.

Elektrische fiets met middenmotor

Eén van de meest populaire varianten van de elektrische fiets is de elektrische fiets middenmotor. Deze motor bevindt zich (zoals de naam al verklapt), in het midden van het frame. De motor ondersteunt de trapkracht, wat zorgt voor een soepele en natuurlijke ondersteuning. Een ander voordeel van de middenmotor is dat het zwaartepunt van de fiets laag ligt, waardoor deze stabieler is dan elektrische fietsen met een motor in het achterwiel. Een voorbeeld van een elektrische fiets met een middenmotor is de Stella Vicenza Superior FDST.

Elektrische fiets met achterwielmotor

Naast de fiets met middenmotor, is er ook de fiets met een achterwielmotor. Bij deze variant bevindt de motor zich in het achterwiel. Dit zorgt voor een goede ondersteuning tijdens het fietsen. Doordat het zwaartepunt van de fiets hierdoor meer naar achteren verschuift, voelt de fiets wat instabieler aan. Toch zijn er veel mensen die juist voor deze variant kiezen vanwege de krachtige motor. Een voorbeeld van een elektrische fiets met een achterwielmotor is de Stella e-bike Morena.

Elektrische fiets met voorwielmotor

Een minder populaire variant, maar wel het vermelden waard is de fiets met een voorwielmotor. De motor bevindt zich hierbij in het voorwiel. Het grootste voordeel hiervan is dat de fiets goedkoper wordt geproduceerd en daardoor goedkoper in de aanschaf is. Het nadeel is dat deze e-bikes minder natuurlijk aanvoelen tijdens het fietsen dan de elektrische fietsen met een midden- of achterwielmotor.

Elektrische bakfiets

Wil je graag een elektrische fiets die geschikt is voor het vervoeren van je kinderen of boodschappen? Dan is de elektrische bakfiets een goede optie. Een elektrische bakfiets heeft een grote bak aan de voor- of achterkant, waar je spullen of je kinderen in vervoert. Doordat de bak voor extra gewicht zorgt en de fiets vaak langer is dan normaal, is het belangrijk om te kiezen voor een elektrische bakfiets met een sterke motor. Een voorbeeld van een Stella elektrische fiets, zoals de Family bakfiets.

Elektrische stadsfiets

Tot slot is er nog de elektrische stadsfiets. Dit is de meest veelzijdige versie van de elektrische fiets en geschikt voor dagelijks gebruik. Een elektrische stadsfiets heeft een comfortabel zadel, is licht van gewicht en heeft een actieradius van ongeveer 100 kilometer.

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende soorten elektrische fietsen en is er voor elke situatie een elektrische fiets te vinden.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)