Maar het is traditie !!!!

traditie

Na zwarte piet is friet traditie !

De raad van Volksgezondheid pleit er voor het aan snackbars en andere snel-vette-hap toko’s aan banden te leggen, onder andere door het minder makkelijk te maken voor dit soort zaken om zich in winkelcentra en in de buurt van scholen te vestigen.

Een uitstekend, idee vind ik persoonlijk. We worden met z’n allen veel en veel te dik. Dat is ongezond, het feit dat veel mensen die ernstig ziek worden van Corona mannen met overgewicht zijn, is niet onopgemerkt gebleven.

Zien eten, doet eten en eten ruiken doet dat nog veel meer eten! En kom mij niet aan met eigen wil en flink zijn, in dit soort gevallen! En dus vind ik helemaal geen gek idee om het overal kunnen eten en  het eten op straat terug te dringen.
Eten op straat is he-le-maal geen Nederlandse traditie. Mijn ouders vonden dat het geen pas gaf…Nou ja vooruit, een ijsje aan de ijskar. Maar dan hadden we het op straat eten ver gehad!

de vrijdag friet traditie

Maar de frietboeren voelen zich bedreigd en roepen nu luidkeels dat friet op vrijdag een Hollandse traditie is, de mens niet afgenomen mag worden…Wij kunnen – als dus de frietboeren – beslist niet zonder een patatje.

Ik weet niet hoe jullie er in staan lieve lezers, maar bekruipt jullie ook het gevoel dat die Nederlandse traditie wordt ingezet om dubieuze zaken in stand te houden? Ik heb dat toch wel een beetje…

Want waarom is er geen actiegroep die de Oudhollandse traditie van stoepje schrobben, nieuw leven wil inblazen? Bestrijd de vervuiling, begin op je eigen stoep, met een traditionele emaillen emmer met een sopje van groene zeep. Elke maandag. Prima plan, toch?|

 Waarom gaan er geen stemmen op om de klomp weer in ere te herstellen?
De klomp is fantastische vegan voetbedekking, ze zitten heerlijk. In de winter warm, in de zomer koel en absoluut waterdicht. Denk niet dat ik het verzin. In mijn moestuin loop ik altijd op klompen. Ik heb alvast een oud kinderlied omgebouwd naar actie lied: simpe-sampe-sompe: holland moet op klompen!

Kortom er zijn ook leuke tradities waar we ons op kunnen beroepen, waarom dan op vieze vette friet en zwarte piet?

meer lezen over klompen ? lees dan eens hier

like Like
Like
1
14 antwoorden
 1. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik snap niet waar mensen zich ineens druk om maken, overal is wel iets mis mee, elke traditie gaat weg, alles word verpest en dat is gewoon zo zonde

  Beantwoorden
 2. Gea
  Gea zegt:

  Geweldig ook hoe je dit weer hebt geschreven! Maat je hebt wel gelijk. Alle tradities gaan wel verloren. Die klompen droeg ik trouwens ook toen ik klein was buiten

  Beantwoorden
 3. Caroline
  Caroline zegt:

  Wij aten vroeger nooit friet/papat thuis als lunch of avondeten. Dat was ‘not done’. Wel aten we wel eens een papatje/frietje in de stad of onderweg. En tradities? Ik word er zo moe van. Omdat we het altijd zo deden, moeten we het ook maar blijven doen? Ik hou van nieuwe ideeën. Weg met die ouderwetse, ingesleten patronen!

  Beantwoorden
 4. Irene
  Irene zegt:

  Het is de laatste jaren al wel iets beter geworden, maar ik heb me er vaak over verbaasd dat je in de cafetaria van het ziekenhuis, de ongezondste zooi kon kopen. Ik eet ook wel frites hoor en ik ben het met Felice eens dat je het niet aan de discipline van de mens kan overlaten. Als ik in een friteskot sta neem ik echt geen broodje ham.

  Beantwoorden
 5. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Het is toch geen complottheorie? 🤣Ik vind een patatje bij de frietboer geen probleem. Ik ben blij dat ik ergens nog een hapje kan eten tijdens corona.

  Beantwoorden
 6. Deborah
  Deborah zegt:

  He!! Kom niet aan mijn friet 🤣
  Maar oke, je hebt zeker een punt. Het wordt soms veel te makkelijk gemaakt zeker bij scholen zouden er geen frietzaken moeten staan. Een groente en fruitkiosk zou daar beter op zijn plek zijn. Overigens begint het al binnen in de school he?! Wij konden “vroeger” gewoon complete dagschotels bestellen. Vol met vette zooi. Begin op scholen ook eens om die weg te halen en daar kwalitatief goede en gezonde snacks te verkopen.

  Beantwoorden
 7. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Tradities komen en gaan. Ik merk dat tradities steeds meer naar de achtergrond vervagen. Aan de ene kant jammer aan de andere kant leven we nu in een andere tijd waarin dan weer nieuwe tradities ontstaan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)