Allemaal beestjes. Door Petra Vermeer

Bacteriën

Ons lichaam zit vol met allerlei beestjes. Bacteriën genaamd.

Ze zorgen voor de aanmaak van serotonine. En serotonine daar worden we weer blij en gelukkig van en daar kunnen we ook nog eens lekker van slapen. Want van serotonine wordt melatonine gemaakt, het “slaaphormoon”.

Maar al deze bacteriën versterken en beschermen ook ons immuunsysteem, zorgen ervoor dat boze indringers buiten blijven.
Maar wat als ze nu niet optimaal aanwezig zijn in de darm, of ze zitten op de verkeerde plek, dan kan ons immuunsysteem uit balans raken. Dan zijn we niet meer optimaal beschermd en kunnen vervelende indringers ongezien naar binnen komen. Ons eigen afweersysteem gaat natuurlijk wel in de aanval, maar op een gegeven moment zijn het er zoveel dat ons lichaam daarvan in de war gaat raken en worden we ziek.

Bacteriën en je darmen

Zo zien we dat onze darmen met zijn miljoenen bacteriën ontzettend belangrijk voor ons zijn.
Ze beschermen ons, dus wees zuinig op je darmen. Door het eten van meer groenten en fruit en het vermijden van geraffineerde suikers komen we al een heel eind.

Wanneer je het gevoel hebt dat een gezonde levensstijl niet voldoende is om je darmen optimaal te laten functioneren, kun je ook denken aan darmtherapie.

Petra Vermeer

Praktijk de Waterlely

lees ook: je sterrenbeeld en de taart

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)