Als zij nu maar eens… door Anita Hoyng

veranderen

Als zij nu, maar eens zou veranderen dan zou het beter gaan.

Als ze de dingen eens handiger zouden aanpakken, dan had je je werk wel op tijd klaar. Wanneer ze nu eens beter met elkaar zouden overleggen, dan had je voldoende informatie. Niemand doet er iets aan. Je hebt het al zo vaak gezegd, maar er verandert niets.

Je bent doodmoe en voelt je machteloos.

Rot kan je je er aan ergeren, je bent wanhopig en slaapt slecht. Het ergste is dat je thuis al net zo hard moppert. Je man helpt te weinig in het huishouden en de kinderen zijn lastig. Dit werk is niet meer te combineren met je gezin. Ander werk zoeken is de enige oplossing. Dat is maar de vraag.

Wat is er aan de hand?

Je bent de hele dag bezig om anderen te laten doen wat jij vindt dat ze moeten doen. En dat doen ze niet, dus voel jij je rot. Dat is hun schuld. Jij bent doodmoe en zij hebben nergens last van. Daar ben je ook wel eens jaloers op. Je wilt alles onder controle hebben. Je let de hele dag op anderen en voelt je zelfs verantwoordelijk voor wat ze doen.

Niet de ander maar jij zult wat moeten veranderen. Dan zul je verbaasd zijn dat ineens de dingen anders gaan lopen.

Stop met controleren.

Laat iedereen zelf beslissen hoe hij iets wil doen. Er zijn veel wegen die naar Rome leiden. Ben nieuwsgierig naar hun manier van werken. Laat je verrassen door een nieuw recept als je man heeft gekookt. Zie hoe trots je dochter is als ze zelf een trui heeft uitgezocht.

Je hoeft je echt niet over alles druk te maken. Het leven wordt veel rustiger en je hebt tijd over. Bovendien leer je er nog wat van. Een andere aanpak van een klus of het klaarmaken van een lekkere ovenschotel die je nog nooit hebt gegeten. En je dochter is zelfstandiger dan je dacht.

Je zult genieten als je weer meer energie hebt.

Ontdek wat je belangrijk vindt en wat je niet wilt veranderen. Bepaal waar je wat soepeler mee om kunt gaan. Kies een manier die bij je past zodat het je ook echt lukt om te veranderen. Mail me wat je al hebt veranderd dan stuur ik je nog enkele tips.

lees ook: kan een glimlach de wereld veranderen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)