De vrouw blijft de baas in de keuken

vrouw keuken

Een droom keuken, dromen we allemaal wel eens van…maar wie droomt het hardst. De man of de vrouw?

Het blijft een opmerkelijk gegeven: ondanks alle emancipatie – die zelfs al voltooid wordt genoemd – is het nog altijd de vrouw die vaker in de keuken te vinden is dan de man. Waarschijnlijk hangt dit samen met het gegeven dat mannen [URL=”http://www.ocwincijfers.nl/emancipatie/inhoud/vrouwen-participatie/arbeidsduur”>meer uren (buitenshuis) werken dan vrouwen. Mannen werken namelijk gemiddeld 38 uur per week, terwijl vrouwen 26 uur per week op de werkvloer doorbrengen. Een verschil van bijna anderhalve dag. Dus ja, als vrouw heb je dan ook misschien meer tijd om in de keuken te staan en voelen we ons onbewust verplicht om iedere avond een gezonde maaltijd voor het gezin/partner op tafel te zetten. We ontbijten er, maken de lunch en bereiden in de meeste gevallen het avondeten. Kortom we brengen er een groot deel van de dag door en dan wil je ook wel kunnen koken in je droomkeuken. Dat is wel zo eerlijk, nietwaar?

Keuken inspiratie

[h=2]Niets leuker dan inspiratie opdoenNu je een goede reden hebt, is het tijd om te zorgen dat die droomkeuken er ook echt komt. Dat begint met het bedenken van hoe jouw ideale keuken er eigenlijk uit ziet. Ook bij keukens geldt immers: zo veel mensen, zo veel wensen. De eisen en wensen die jij stelt aan een keuken kunnen dus zo maar heel anders zijn dan die van je beste vriendin. Gelukkig is het helemaal niet erg om een beetje voorbereidend onderzoek te doen. Breng een bezoek aan de keukenspeciaalzaak, blader tijdschriften door en struin het internet af naar mooie inspirerende voorbeelden van hoe jouw droomkeuken eruit kan komen te zien. Dat moet je toch al een heel eind op weg helpen!

[h=2]Is een droomkeuken reëel?Natuurlijk hangt er wel een prijskaartje aan je droomkeuken. Zeker als je ook nog eens kiest voor hoogwaardige apparatuur. En bijzondere keukengadgets (en wie wil er nou geen softijsmachine of sushi-rol-machine?). Om verrassingen te voorkomen, is het dan ook verstandig om van tevoren te berekenen wat de werkelijke kosten zijn. Op deze manier weet je of je al voldoende geld beschikbaar hebt. En zo niet, hoeveel je nog opzij moet zetten hiervoor. Het duurt op die manier misschien iets langer voordat je in je nieuwe keuken in de pannen kunt roeren, maar uiteindelijk heb je hiermee wel je ideale droomkeuken. En dat is een mooi streven!

Hoe modern we ook zijn, wij vrouwen brengen in totaal drie jaar van ons leven in de keuken door. Ook vinden we het heerlijk om inspiratie op te doen en te fantaseren over de nieuwste keukentrends. De vrouw blijft toch wel een beetje de baas in de keuken…

lees ook tracteer jezelf op een rijke en luxe look in je woonkamer

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)