Een diploma kopen…..

diploma

Je hebt het vast wel ergens in de roddelpers gelezen: twee Amerikaanse actrices haalden uitgebreid de voorpagina van dit soort bladen: ze hadden de toegang tot prestigieuze universiteiten voor hun dochters gekocht. Kennelijk kan je een diploma kopen…

Wanneer je verder leest, zie je dat ze de enige niet waren. Er zijn zeker 50 ouders gevonden, die precies hetzelfde deden. Het heeft de universiteiten een bedrag van 25 miljoen euro op geleverd.
Best een leuk bedrag…

Het is vreemd dat dit bij de roddelpers blijft hangen. Het feit dat je een diploma zou kunnen kopen, van een universiteit van naam, is heel, heel erg.

Gelijke kansen op een diploma?

Mijn jarenlange onderwijs ervaring heeft me geleerd dat niet iedereen in het onderwijs gelijk kansen krijgt. Vergelijk het kind uit een groot gezin, met ouders die zelf niet hoog opgeleid zijn, maar met de enig kind, rijkelui ’s dochter. De eerste kan bij het maken van huiswerk niet op haar ouders terugvallen, geld voor een beetje bijles zal lastig zijn. De tweede heeft hulp en ondersteuning voor het uitkiezen…

Met dat soort ongelijkheid, moet een maatschappij zorgvuldig omgaan: immers het is niet gezegd dat het kind met meer kansen ook meer talenten heeft…

diploma

Wegpoetsen van

Kennelijk weten gefortuneerde ouders dat ook. En poetsen ze het gebrek aan talent weg met klinkende munt. Hoewel ik het verfoeilijk vind, begrijp ik die ouders in mijn hart heus wel. Je wil het beste voor je kind….Dat je kind strakjes in de grote-mensen-maatschappij niet ver komt met een bij elkaar gekocht diploma, dat is van later zorg…

Wat echt erg is, zijn de docenten en besturen die dit getolereerd hebben.
Hoe halen ze het in hun bolle boeren hoofden?? Wat bezielt iemand mee te werken aan dit soort fraude?  Iemand die op Yale, de meest beroemde universiteit van de wereld les geeft, zou toch beter moeten weten. Die zou toch pogingen tot omkoping niet alleen hooghartig moeten afslaan, maar de omkoper ook linea recta bij het bestuur van Yale moeten melden??

Ik begrijp het echt niet.

Lees ook: booster tegen het koopvirus

like Like
Sad
1
2 antwoorden
 1. R. Gester
  R. Gester zegt:

  Het is inderdaad niet eerlijk om met een vals diploma een baan in te pikken die een anders had moeten krijgen.

  Toch zie ik soms dat het een uitweg is voor veel mensen om hun leven te beteren. Een kans zoals dit zullen vele ook niet negeren.

  Een kennis van me heeft een diploma gekocht op de website diplomaverkoop.com en deze daadwerkelijk binnen gekregen. Toen ik zag hoe deze eruit zag kon ik het niet helpen. Het schoot wel even door mijn hoofd dat ik mijn wereld in 1 klap kon veranderen.. Mijn vraag is of iemand hier ook ervaring in heeft.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)