Afgewezen worden…

afgewezen worden

Ken jij iemand die er gewoon een sport van maakt, een dagelijkse gewoonte, een hobby om afgewezen te worden??
Ik niet. 

afgewezen worden

Je zou  kunnen zeggen: pubers,  die doen niet anders. Die storten zich van de ene afwijzing in de andere mislukking en in de volgende tot wanhoop drijvende verliefdheid…
Nou mag dat kloppen, pubers laten zich niet afwijzen als tijdverdrijf. Die doen dat omdat ze niet anders kunnen. Het is een onderdeel van het leerproces dat leven heet. Dat proces leert ze onder anderen dat je van afgewezen worden geen hobby moet maken.

Natuurlijk, je kan ook die ene single vriend/vriendin opvoeren die zich iedere keer weer in een relatie-avontuur stort. Avonturen waarvan iedereen weet dat ze tot mislukken gedoemd zijn… Een reis boeken op een singel-site, niks mis mee, maar dan een wandelvakantie kiezen terwijl je een gediplomeerd bankhanger bent, of een culturele reis terwijl je nooit andere tekeningen hebt gezien dan die in de Donald Duck….van die dingen.
Maar ook je singel vriend/vriendin doet dit niet als hobby.

als hobby…

We hadden het over afgewezen worden als hobby, weet je nog?
Volgens mij is er dus op de hele wijde wereld niemand die het leuk vindt om afgewezen te worden.
Toch gebeurt het ons allemaal, en heus niet een keer in ons leven. Echt niet.

je kan er niks aan doen

Heel vaak kan je daar niks aan doen: je solliciteert bij een bedrijf en een ander heeft net iets meer of betere ervaring dan jij. Kan je niks aan doen, maar je wordt wel afgewezen. Of:  je wordt verliefd, de ander niet, is het jouw schuld dat die ander zo’n slechte smaak heeft? Nee echt niet. Maar afgewezen ben je…
Soms is het je eigen schuld. Ja laten we het maar eens even bot stellen. Soms word je afgewezen omdat je de zaken gewoon te optimistisch hebt ingeschat…Maar ook dat kan iedereen overkomen.

Dus we zijn het er over eens dat niemand het leuk vindt om afgewezen te worden en dat iedereen wel eens afgewezen wordt. Dat is heel normaal en gewoon, toch?

waarom…

Waarom, vraag ik me af: schamen we ons er dan zo voor?

lees ook eens”zeg geen sorry, zeg dankje wel

like Like
Like
1
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)