Waarom is Rutte geen vrouw?

regeren

Vrouwen kunnen beter regeren dan mannen
Nu Hillary Clinton op het punt staat om president van de Verenigde Staten te worden (Ik wil gewoon niet aanvaarden dat die het ook nog Donald Trump kan worden), vroeg ik me af waarom Nederland nog nooit een vrouwelijke premier heeft gehad. Niet dat vrouwen per definitie betere leiders zijn. Al hebben ze daar doorgaans wel de eigenschappen voor. Minder haantjes gedrag, minder trots. En in staat het grotere belang te zien en zich zo nodig daar voor weg te cijferen.

Als vrouwen willen regeren…

Probleem is echter dat de vrouwen vaak juist hun mannelijke eigenschappen nodig hebben om de top te bereiken. Waardoor het vaak een soort manwijven (Excusez le mot) zijn die een land aanvoeren. Denk maar aan Margaret Thatcher die het Verenigd Koninkrijk met harde hand regeerde in de jaren tachtig. Waar ze de bijnaam The Iron Lady aan overhield.

Toch is ook vandaag de dag onder de zeer moeilijke omstandigheden van de Brexit de Engelse premier een vrouw; Theresa May. Waarschijnlijk omdat geen enkele man voldoende lef had om deze klus te klaren.
Waarom is Rutte dan geen vrouw, zul je je terecht afvragen. Zelfs landen als India en Pakistan, toch geen landen met een vrouwvriendelijke en vooruitstrevende reputatie, hebben vrouwelijke leiders gehad in Indira Ghandi en Benazir Bhutto.

Heeft Nederland geen vrouw met ballen

Heeft Nederland dan geen vrouwen met ballen? Natuurlijk wel, denk maar aan Neelie Smit-Kroes, als die zich verkiesbaar zou stellen zou ik onmiddellijk op haar stemmen, al heb ik nog nooit van mijn leven op haar partij gestemd. Met Neelie kunnen wij de wereld aan, zoals Duitsland dat al jaren succesvol met Angela Merkel kan. Die schaffen das, dat moeten wij toch ook kunnen.

Een vrouw die kan regeren

Nou weet ik wel, dat Angela Merkel in Duitsland zelf niet altijd even populair is, maar ze heeft zeker in het buitenland veel respect afgedwongen, zonder dat ze haar vrouwelijke kant geweld heeft aan hoeven doen. Ik zie het wel zitten: Neelie en Angela die Europa uit het slop trekken, als dat geen vrouwenpower is.

Nou is vrouwenpower natuurlijk niet de oplossing voor alle problemen. Als Marine le Pen de macht grijpt in Frankrijk, zullen we nog met weemoed terugdenken aan de slappe hap van Hollande en Sarkozy. Laten we eerst maar eens duimen dat Hillary binnenkort van Trump wint, dan hoeven we in elk geval niet met weemoed terug te denken aan George W. Bush.

lees ook: succes zonder stress

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)