Gelieve Sneeuwwitje niet te zoenen.

zoenen

Ik heb het al eens eerder over Sneeuwwitje gehad, toen ik uitlegde dat het sprookje veel baat had bij een eerlijke spiegel, nu is de vraag mag je haar zoenen

Want kort na dit artikel zag ik een krantenbericht, dat Sneeuwwitje niet langer ongevraagd gezoend mocht worden.
Een dame zoenen, tegen haar wil?? O foei!! Dat kan beslist niet meer in deze tijd.
De protesteerders hebben natuurlijk volkomen gelijk. Want dat onschuldige kusje, is natuurlijk helemaal zo onschuldig niet…

Zoenen?

Wat hier gebeurt is dat de prins het meisje wakker kust…Wakker ja, ze komt tot leven.
Maar ze was natuurlijk al levend, alleen ze leefde onbewust. De prins, zo zegt de symboliek, laat de prinses door haar te zoenen,seksueel ontwaken.

Klopt natuurlijk als een bus. Als hij haar onschuldiger wijze wakker had willen maken, had hij haar wel een kopje thee gebracht. Met een vers croissantje.
Dusss…de prins laat Sneeuwwitje ontwaken en maakt haar er van bewust dat ze niet alleen een leuk plaatje is, maar ook een seksueel wezen. Niks mis mee, zou je zeggen. Wij vrouwen hebben inderdaad ook gewoon seksuele verlangens.

wat willen ze zeggen

Met deze kennis, is het de vraag of de personen die willen verbieden dat de prins de prinses ongevraagd een beetje loopt te zoenen, nu eigenlijk willen zeggen.

Zijn zij van #Metoo? Ik vraag het me af. Vrouwen die in deze beweging zijn, hebben echt wel wat beters te doen. Er ligt op dit terrein nog heel veel werk. We moeten de heren der schepping er nog van overtuigen dat wij niet gediend zijn van een klap ons achterwerk en ongevraagde zoenen. En als ik zie op hoeveel plekken het recht op abortus en daarmee de zelfbeschikking over ons lijf, wordt ingeperkt, ligt daar ook nog een stevig werkterrein.
Kortom teveel werk aan de winkel om je druk te maken over een sprookje.

Zou het zo kunnen zijn dat wij te maken hebben met moraal ridders, die vrouwen het liefst als plaatje zien? En niet als zelfbewuste vrouwen? Die vraag laat me even niet los.

Meer jolige feiten over sprookjes lezen? Lees dan Kikkers moet je gewoon blijven kussen of lees Wat zijn wittebroodsweken

like Like
11 antwoorden
 1. 9Lives, Cats, Etc
  9Lives, Cats, Etc zegt:

  Wat een gedoe zeg! Ze vinden toch overal iets achter.
  Uiteraard heb ik als kind ook dit sprookje gelezen.
  En nee, ik heb er geen trauma aan overgehouden.
  Het zijn de volwassenen die er weer iets van maken dat het niet is.
  Er zijn tijden geweest dat men bepaalde boeken niet ‘meer’ mocht lezen en deze op brandstapels gooiden.
  Is dit de ‘moderne’ versie hiervan?

  Beantwoorden
 2. Cheryl
  Cheryl zegt:

  Ik vind het een beetje jammer dat overal iets achter gezocht moet worden. Ik dacht na het lezen van dat artikel ook gelijk: wat is het volgende wat niet meer mag en ethisch niet verantwoord is?!

  Beantwoorden
 3. rachel
  rachel zegt:

  mag ik serieus even niet goed worden… een sprookje mensen ..bah alles word de grond in gestampt. nou ik en mijn kids waren en zijn nog gek op sprookjes dus dikke doei haha

  Beantwoorden
 4. Kiki
  Kiki zegt:

  Ik vind het jammer dat overal iets achtergezocht wordt. Een mooi sprookje waar ze één kus van haar ware liefde krijgt. Wat haar redt! Als iedereen haar nou gaat aflebberen is het wat anders 😉

  Beantwoorden
 5. Peter Boon
  Peter Boon zegt:

  Vroeger keek ik deze film van Sneeuwwitje van Disney. In mijn kinderjaren, keek ik veel kinderfilms van Disney, ook zoals Assepoester.

  Beantwoorden
 6. Rosalyn
  Rosalyn zegt:

  Als kind vond ik sprookjes gewoon leuke verhalen en zocht ik er ook niets achter. Misschien zijn we wel veel te filosofisch geworden ;-)

  Beantwoorden
 7. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  AAARGH. Worden nu zelfs sprookjes al op deze manier bekeken? Om met Kabouter Lui te spreken: ‘Ik word daar zooo moe van.’

  Beantwoorden
 8. Linda
  Linda zegt:

  Of we zien het voor wat het is: Een sprookje.

  Vroeger liepen alle sprookjes slecht af en moesten kinderen er van leren dat ze volgzaam en gedwee moesten zijn.

  Daarna moesten we er als vrouw van leren dat we altijd gered zullen worden door een man.

  Nu moeten we er schijnbaar weer iets anders van leren.

  Ik heb er voornamelijk van geleerd dat verhalen leuk zijn om te horen of zelf te vertellen en daar lijkt me niets mis mee!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)