Sorry, ik heb de zomer in het hoofd.

climate change

De natuur loopt drie weken voor zeggen ze, ze bedoelen: het is nu: 28 februari 2019 zo warm als het normaal gesproken op 21 maart zou moeten zijn. Normaal gesproken maak ik me druk om dit soort zaken: climate change en haar gevolgen, het is bepaald geen grapje.

Dus ik doe mijn best, de climate change in te dammen

Ik gebruik geen plastic tasjes meer en al het plastic dat ik noodgedwongen moet kopen omdat ik groenten wil eten, gooi ik netjes in de plastic bak. Waarom je geen aubergine, tomaat of bloemkool kan krijgen zonder dat die in een plastic condoom zit is me ook een raadsel, maar daar gaat het nu even niet om.

Ik draai de thermostaat elke avond laag. Dat ging vroeger automatisch, maar met onze nieuw cv-ketel zou het alleen nog automatisch via de telefoon kunnen…Ja dahaag, wij zijn niet gek. Waarom dat zo is, is ook wel een blog waard, maar niet nu.

Behalve dat ik plastic bij plastic in de afvalbak gooi en papier bij papier, ook al zeggen ze dat het niks uitmaakt, gooi ik groenteafval in de groenbak. Behalve het groenafval wat ik heel goed zelf kan composteren. ( Composteren ook zoiets leuks, maar goed daar gaat het nu ….)

Waar het wel om gaat….

Waar het om gaat,is dat de climate change me even helemaal niks kan schelen, even maar, een paar dagjes. Dan ben ik weer milieu bewust, ik verzeker het met mijn hand op mijn hart… Maar nu….sorry, nu niet.

climate change

climate 

Ik geniet van dit weer, ik heb de zomer in het hoofd, de krokusjes bloeien gezamenlijk met de sneeuwklokjes. Hier en daar zie ik zelfs al narcissen. O, als ik toch ergens blij van word, dan is het toch wel van veel grote gele narcissen die schaamteloos uitbundig staan te bloeien.

Hoera !! De zomer komt eraan, ik doe even helemaal niks meer: ik ga ergens op een bankje in de zon zitten en ik geniet! Climate change, ik maak me er morgen weer druk om.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)