Mijn thuiskantoor: een oase van rust en creativiteit

Mijn thuiskantoor een oase van rust en creativiteit

Thuiswerken is de laatste jaren ingeburgerd geraakt in onze maatschappij. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het werken in je eigen, vertrouwde omgeving. Het bespaart reistijd, is beter voor het milieu en biedt je bovendien vrijheid en een gevoel van autonomie. Om van thuiswerken een optimale ervaring te maken, is een comfortabel thuiskantoor onmisbaar. In dit artikel lees je hoe je van jouw kantoor aan huis een heerlijke plek maakt waar je productiviteit combineert met ontspanning.

Rust creëren

Werken met collega’s om je heen is gezellig, maar levert ook ruis op. Er gebeurt altijd wel iets op het kantoor van het bedrijf of de organisatie waar je werkt. Verhalen en roddels worden uitgewisseld en afleiding is er eerder regel dan uitzondering. Een thuiskantoor geeft je de mogelijkheid om de rust te creëren die nodig is om je werk te doen. Dit doe je in eerste instantie door een rustige ruimte in huis uit te zoeken om als thuiskantoor te gebruiken. Deze ruimte hoeft helemaal niet groot te zijn, als je er je werk maar goed kunt uitvoeren. Het is in ieder geval belangrijk dat je er niet gestoord wordt. Heb je huisgenoten? Maak dan duidelijke afspraken dat ze jouw werkruimte niet betreden als je aan het werk bent. Ben je veel aan het vergaderen met collega’s of heb je veel mondeling contact met klanten? Overweeg dan om je thuiskantoor te voorzien van geluidsisolerende materialen om geluidsoverlast te voorkomen.

Creativiteit stimuleren

Een rustige werkruimte is de eerste stap naar meer creativiteit. De kleuren van je kantoorinrichting kunnen je creativiteit verder stimuleren. Oranje, geel en groen zijn energieke kleuren die je creativiteit een flinke boost geven. Plaats accenten in deze felle kleuren in jouw werkruimte om gebruik te maken van de effecten. Ook anti-stress speelgoed zoals spinners verhogen de concentratie en de creativiteit. Wees niet bang om de indeling van je thuiskantoor af en toe eens te veranderen. Op die manier ontdek je wat voor jou het beste werkt om creatief aan de slag te gaan.

Functionaliteit

Naast een rustgevende ruimte die je creativiteit aanspreekt, is het van belang dat je thuiskantoor functioneel is. Hier hoort ook een bureau kopen bij dat groot genoeg is om aan te werken. Daarnaast hoort een bureau goed te passen bij je bureaustoel om ergonomisch comfort te bieden en lichamelijke kwalen op afstand te houden. De juiste indeling van je thuiskantoor is eveneens een manier om de functionaliteit van de ruimte te verhogen. Zorg daarbij voor voldoende licht. Door je bureau bij het raam te plaatsen maak je je werkruimte aanzienlijk lichter. Houd er rekening mee dat het daglicht schuin op je beeldscherm moet vallen om ongestoord je werk te blijven doen.

Persoonlijke touch

Een werkruimte die rustig, stimulerend en functioneel is, krijgt net dat beetje extra door er een persoonlijke touch aan toe te voegen. Plaats foto’s van je dierbaren op je bureau, hang mooie prenten aan de muur en plaats persoonlijk objecten in de ruimte. Ook planten doen het erg goed in je thuiskantoor. Ze geven je werkruimte een natuurlijke uitstraling en afhankelijk van de planten die je kiest, hebben ze een luchtzuiverende werking.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)