Is dat zielig voor die mannen? Nou …neuhhh

universiteit Eindhoven

De Universiteit van Eindhoven is in het nieuws: men slaagt er maar niet in  bekwame vrouwen te vinden die een wetenschappelijke staffunctie op zich willen nemen. Het wil zo erg niet lukken dat het bestuur besloten heeft dat het komende half jaar alleen maar vrouwen mogen worden aangenomen. PUNT. Even gesloten voor mannen…

Is er weerstand op de universiteit van Eindhoven ?

Zou het bestuur een frisse weerzin bij de heren met een wetenschappelijke staffunctie bespeuren, tegen het aannemen van een vrouw ? Ik denk het. De meeste hoogleraren zullen geen enkel bezwaar hebben tegen vrouwen in het algemeen. Integendeel. Ze zijn vast dol op vrouwen. Menigeen zal er zelfs met een getrouwd zijn. Maar om ze nu professor te maken…

Men zegt, ik heb geen middelen om het te controleren, dat het voornamelijk middelmatige mannen zijn, die daar werken. Laten we eerlijk wezen: ik kan me niet herinneren dat de Universiteit Eindhoven nou eens met opzienbarend technisch nieuws kwam.

Vrouwen die het willen maken in een mannenwereld, moeten beter zijn dan die heren in dat specifieke wereldje. Onderzoek heeft dat uit en te na bewezen.

Dus wanneer middelmatige mannen een vrouw aan nemen, is de kans dat ze slimmer is groot…
Tja wie wil dat nou?? Niet doen dus!!
Hulde aan een bestuur dat daar gewoon kortdaat een einde aanmaakt

Is dat niet reuze zielig voor die mannen?

Ach, niet zieliger dan het voor vrouwen was, om ontslagen te worden als ze trouwden. Of dat ze  als wils onbekwaam werden gezien.
Heeft de maatschappij ook jaren goed gevonden. Was meer dan sneu voor vrouwen: het hield ze in een volkomen afhankelijke positie.
Natuurlijk is het niet de “schuld” van de heren die willen werken op de universiteit Eindhoven, zul je zeggen, dus waarom moeten zij dan onder deze discriminatie lijden?

Ach het was ook de schuld van de vrouwen niet, dat zij zodra ze getrouwd waren, naar huis werden gestuurd.  Het leven is onrechtvaardig: soms heeft de een pech en soms de ander.
Het goede vooruitzicht voor de heren is, dat het allemaal tijdelijk is. Zodra de status quo herstelt is, mogen ze weer mee solliciteren.

En als ze met al die buitengewoon slimme en  bekwame vrouwen die solliciteren, geen baan meer vinden?
Hindert niks: het huishouden, de zorg voor het gezin, is een hele mooi taak. Het is voor de kinderen ook veel beter als er altijd iemand thuis is, toch ?

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)