Hokjes denken

hokjes denken

Als ik ga nadenken over hokjes denken, raak ik al snel in de war, heb jij dat ook?

Manlief zet me af bij het station. Voor ik bij de treinen ben, moet ik het ik het busstation oversteken. Op het busstation zie ik een nieuwigheidje: een groot bord waarom ik vlammende letter de vertrektijden en perrons van de verschillende buslijnen staat aangegeven. Handig, denk ik. Maar waarom staat er geen groot bord met de vertrektijden van de treinen naast? Die vertrekken 5 meter verder…

Want, beste vervoersbedrijven, het kan ons reizigers werkelijk geen ene meer schelen, hoe jullie heten en met welk transportmiddel jullie ons vervoeren. Wij willen alleen maar zo snel mogelijk van A naar B. Met dit hokjes denken, doen jullie me geen plezier.

Op het perron galmt een omroeper, dat we niet meer op het perron mogen roken. Onmiddellijk heb ik de behoefte om voor het perron te gaan staan en een pakje sigaretten leeg te paffen. De peuter in mij is nooit gestorven. Helaas de vriendin, op wie ik wacht, rookt niet. En dus zal ik niet de lucht,die anderen tenslotte ook inademen, vervuilen.

is dit een vorm van hokjes denken

Om de tijd te doden wandelde ik de stations huiskamer in. Hmm, sinds wanneer is een station een huis, zijn wij allen zwervers geworden? Wat is er mis met de wachtkamer? Of is dit ook een vorm van hokjes denken?

Ik bestel een kop koffie, de kaasbroodjes ruiken heerlijk, ik wil ze niet kopen: ze smaken niet zoals ze ruiken, weet ik uit ervaring en ik moet nog afvallen ook. Maar omdat ik de beroerdste niet ben, zeg ik tegen het meisje achter de kassa: ”ik moet me beheersen hoor, je croissants ruiken heerlijk” “O, mevrouw,” is haar antwoord” u mag er gerust een nemen hoor!” “Al nam ik er drie”, zeg ik. “Ja!”, zegt zij en ziet haar dagomzet stijgen.

Tja…ik mag rustig 3 kaasbroodjes op het perron op eten. Vol slechte vetten en met genoeg calorieën om het tot vanavond 6 uur (het is nu kwart over acht) uit te houden. Dat is heel erg ongezond. Ik sta dan peuters en pubers een geweldig slecht voorbeeld te geven. Een volwassen vrouw die zich volpropt met ongezond voedsel. Over mijn gesmak maar praat ik nog niet eens… Maar het mag. Zolang ik maar niet rook…had ik het over hokjes denken?

like Like
Love
1
7 antwoorden
 1. Wanda
  Wanda zegt:

  Gelukkig kom ik bijna nooit op het station, want die geuren zijn lastig te weerstaan terwijl je weet dat het én niet gezond is én vaak ook niet lekker is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)