Amuselepels en ander ongemak

amuselepel

Wanneer je het mij vraagt zijn de amuselepeltjes UIT. Ze zijn niet meer IN.

Je serveert je gasten niet meer een ingewikelde eenhaps hap op een lepeltje.
Ik kan de amuselepetjes dus met een gerust hart naar de kringloop winkel brengen. Als ze ze daar aannemen, want naar ik begrijp is iedereen haar kasten aan het uitmesten. En als die amuse lepels uit zijn, dan worden ze nu in grote getale afgeleverd bij de kringloop winkels. Straks willen ze ze niet meer.

Het interesseert mij helemaal niet dat die lepels uit zijn, ik vond het een ingewikkelde toestand. Je hakte van alles fijn, kip, garnalen een appel, het maakte niet uit wat, mengde dat met iets dat plakte. Mayonais bij voorkeur, daarvan weet je zeker dat het de boel bij elkaar houdt. En vervolgens schepte je dat prutje met een lepeltje op een amuselepel…En daar drapeerde je dan nog artistiek een spriet bieslook overheen.

zet de amuselepel op het bord…

Dan zet je zo’n amuselepel op het bord van je gasten die dan roepen: ahhh, oooohhh, de lepel in hun mond steken en ….hap, slik, weg!OP.
Veel van wat we in de keuken ( en het hele huishouden wat dat aangaat) doen, is natuurlijk veel werk.
Koken kost meer tijd dan opeten, vuilmaken gaat sneller dan schoonmaken.

wat is in??

Maar goed, nu die dingen UIT zijn, wat is dan het volgende wat IN is?
Het gevulde eitje ( hmmm ) is al eeuwen uit en volgens mij de prikker met mozarella en tomaat ook. Vooral jammer omdat je daar dus geen serviesgoed voor nodig hebt.
De dipjes zijn ook verdwenen, wat heel prettig is, want nu blijft je tafellaken schoon.
Note to sself : dipschaaltjes ook naar de kringloop. Net zoals de vuurvaste soepkommen waar ik in de vorige eeuw uiensoep met gesmolten kaas uit serveerde.

Ik ben dus heel goed in wat Uit is, maar wie vertelt me wat in is?

lees ook eens zelf composteren

like Like
Like
1
5 antwoorden
 1. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Wonderlijk hoe daarin ook al trends zijn. Ik houd nog steeds erg van het melba toastje met ei en mayonaise en ketchup. Maar volgens mij is dat al heeeeel lang ‘uit’.

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik heb totaal geen idee wat in en wat uit is maar die lepels zijn inderdaad ondingen! Wie dat bedacht heeft…en waarom vooral…?!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)