Even een terrasje pakken

terrasje pakken

Het aantal terrassen  in Nederland is de afgelopen jaren flink gestegen en – ik beken – ik draag daar behoorlijk aan bij! Niets zo heerlijk als een terrasje pakken.

Waarom is een terrasje pakken nu eigenlijk zo leuk?

Dat vroeg ik me van de week spontaan af. Waarom doe ik dat eigenlijk? Er zitten toch heel veel nadelen aan. Als je er goed over nadenkt, zijn die sterker dan de voordelen..

Alleen is er niks an

Probeer het maar, ik daag je uit: ga een half uur in je eentje op een terras zitten. Nou als je een rookster bent hou je het waarschijnlijk nog wel 10 minuten ( 2 sigaretjes met een pauze van 3 minuten ertussen) uit Maar als je dat niet hebt??. Je begint er niet eens aan, geloof me.
Op een  terrasje zit je alleen met een vriendin. Die kan dan even naar het toilet gaan, maar dan getuige haar tas en jas van het feit dat je hier niet in je Remy zit.

De kosten van dat terrasje pakken…

Als je op een terrasje gaat zitten is het altijd mooi weer. En je zit er voor de gezelligheid. Dat vraagt om een drankje dat feestelijker is dan water. Rose !! ( ja sorry ik haal even alle clichés die ik heb uit de kast. Je bestelt dus 2 glaasjes rose, die je samen even veel kosten als een hele fles bij een niet nader te noemen supermarkt.

Om de zaken nog erger te maken…

Negen van de tien keer smaakt die rose ( of witte wijn ) beroerder dan wanneer je hem zelf had gekocht: Immers jij weet wat goede wijn is en waar en wanneer je moet inslaan?
Nou denk ik dat de eigenaar van dat terras ook wel weet wat goede wijn is. En waar en wanneer hij die moet inslaan…Maar hij denkt: ze pakken een terrasje, ze zuipen het toch wel. En gelijk heeft hij…

Waarom doe ik het?

Omdat het zo heerlijk even eruit is, omdat ik nergens zo schandalig onderuit kan leunen als op die momenten dat ik even een terrasje pak. Ik zet mijn telefoon uit, leun zorgeloos achteraf en drink onbekommerd wijn die ik net zo goed thuis had kunnen drinken. Een vriendin naast me doet hetzelfde. We drinken, kletsen en zonnen en de hele wereld staat lekker even stil

lees ook eens: Heel heel vroeg in de ochted

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)