Zo kies je de juiste schutting

schutting

Een tuinafscheiding kiezen is niet zo eenvoudig, omdat er ontzettend veel keuze is. Weet je nog niet precies wat je wilt, dan zie je door de bomen het bos niet meer door alle mogelijkheden die er zijn. Een tip: ga eens kijken bij een specialist zoals Vandentop Tuinhout in Barneveld, want een vandentop schutting past gegarandeerd bij jouw tuin. Waarom? Omdat ze eindeloos veel keuze hebben én je bovendien kunnen voorzien van professioneel advies. Zoals deze drie tips waar je over na kunt denken, zodat je al een beetje kunt bepalen welke schutting bij je past. 

Onderhoud

Een schutting staat buiten in weer en wind wat invloed heeft op het materiaal waar de schutting van gemaakt is. Als je kiest voor een houten schutting dan zal de kleur van het hout gaan vergrijzen door de weersinvloeden. Om dit te voorkomen en het hout in goede conditie te houden is onderhoud nodig. Aan de slag dus met buitenbeits of tuinhout olie. Heb je daar geen zin in? Dan is het ook mogelijk te kiezen voor een onderhoudsvrij materiaal, namelijk composiet. Dit heeft geen extra behandeling nodig om de levensduur te verlengen én de kleur blijft mooi ondanks zon en regen.

Privacy

Vaak wordt een schutting neergezet om ervoor te zorgen dat je in alle rust kunt genieten van je tuin. Maar hoeveel privacy wil je precies? Dit is bepalend voor de keuze van een schutting, omdat de ‘doorkijk’ per schutting verschilt. Wil je volledige privacy, dan kun je het beste op zoek gaan naar een zichtdichte schutting. Dat betekent planken die precies op elkaar aansluiten zodat er niet tussendoor gekeken kan worden. 

Is een beetje doorkijk geen probleem? Dan zijn er ook tuinschermen met planken waar een aantal centimeters ruimte tussen zit, zodat er wel schuin tussen de planken door gekeken kan worden. Dit wordt ook wel gemiddelde doorkijk genoemd. 

Wil je juist niet uit het zicht zitten, omdat je graag zelf ook meer wilt zien dan je eigen tuin? Dan kun je misschien beter kiezen voor een tuinhek in plaats van een schutting, zodat je er overheen kunt kijken. Of wissel dichte tuinschermen af met trellis schermen: een houten raamwerk waar je doorheen kunt kijken. Zo heb je een mooie afwisselende schutting en kun je zelf ook nog zien wat er buiten de tuin gebeurt.

Materiaal

Er is veel keuze in materialen om een tuinafscheiding van te maken. Veel mensen denken meteen aan houten planken. Dat is mooi en heeft een natuurlijke uitstraling die eigenlijk bij elke tuin past. Maar misschien zoek je iets met een uitgesproken moderne uitstraling. Dan kun je ook kiezen voor materialen zoals schanskorven met natuursteen of beton met bijvoorbeeld een rotsmotief. Zoek je een bijzondere schutting van natuurlijk materiaal, dan zijn natuurlijke matten van bamboe, wilgentenen of boomschors ook een goede optie. Dit maakt je tuin nét even anders en kan de moderne of natuurlijke tuinstijl nog wat meer benadrukken.

Je ziet het: zo kun je met een paar keuzes al enigszins bepalen naar welke soort schuttingen je kunt kijken. Ga voor advies gerust eens langs in Barneveld.

lees ook eens : geitenmelk voor baby’s

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)